Nemanja Matić (©AFP)
Nemanja Matić (©AFP)

Nemanja Matić nezadovoljan u Renu, mogao bi da ode već u januaru

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.12.23. | 20:02

Slabi rezultati u prvoj polovini sezone i sitni problemi van terena uticali na sporu adaptaciju srpskog veziste na novu sredinu, ali i na njegovo nezadovoljstvo

Najavljen je kao zvučno pojačanje, jedno od najvećih u klupskoj istoriji, ali ljubav Nemanja Matiće i Rena mogla bi da pukne posle nepunih pet meseci!

Kako pišu francuski mediji, srpski fudbaler je nezadovoljan prvim delom sezone te bi već u januaru mogao da napusti klub sa Roazon parka.

Izabrane vesti

Ambiciozno je Ren ušao u aktuelnu sezonu, sama činjenica da je uspeo da dovede fudbalera Matićevog renomea dovoljno govori o tome koliki su bili ciljevi francuskog kluba, ali su crveno-crni na sredini sezone daleko od ostvarenja istih. Ren je trenutno na sredini tabele Lige 1 sa 19 bodova i svega četiri pobede iz 17 rundi, što se iskusnom vezisti kao nekome ko je naviknut na borbu za vrh i evropska takmičenja ne dopada.

Ekspresno se bivši srpski reprezentativac ustalio u startnoj postavi Bruna Ženesija i zahvaljujući svom iskustvu se profilisao kao jedan od lidera tima, a njegov status nije se menjao ni dolaskom Žulijana Stefana na klupu. Ipak, meč protiv Tuluza proteklog vikenda počeo je na klupi, a razlog zašto se po prvi put još od 2. kola Lige 1 nije našao u startnoj postavi Rena prema navodima francuskih medija leži u tome što je propustio video analizu pred gostovanje Ljubičastima. I mada nije protestvovao zbog takve odluke trenera, Matić je bio kivan zbog toga što ga niko nije informisao o pravilu koje je uspostavio Bruno Ženesio, a koje je potom zadržao njegov naslednik Žilijen Stefan, piše Parizijen.

Ni van terena situacija nije idealna. Francuski mediji tvrde da dozu nezadovoljstva kod 35-godišnjeg fudbalera izaziva nemogućnost da svoju decu upiše u međunarodnu školu, kako je bilo dogovoreno sa upravom kluba.

Uprkos svemu Ouest-France navodi da odlazak srpskog veziste u januaru nije na dnevnom redu. Ipak, pouzdani L‘Ekip piše da bi Matić u zimskom prelaznom roku mogao da sasluša ponude te ne isključuje mogućnost da posle svega jedne polusezone potraži novu sredinu.

Ugovor sa Renom potpisao je na dve sezone, do leta 2025.


tagovi

Nemanja MatićFK Ren

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara