Nemanja Nikolić protiv Veljka Simića
Nemanja Nikolić protiv Veljka Simića

Nemanja Nikolić: Ovo je pravi put, vraćamo veru navijača u Partizan

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.03.19. | 14:36

Lakat u glavu Stojkovića Partizanov napadač komentariše rečima „sve što se tada kaže i uradi je u žaru borbe“

Pata karte. Kao što je ishod nerešen, tako ni u Partizanu ne mogu da budu kompletno zadovoljni učinkom u 159. večitom derbiju. Po više osnova. Vodili su, a nisu uspeli da „zaključaju“ utakmicu, samim tim ni da smanje razliku u odnosu na lidera Superlige, a na sve to dozvolili su da im Radnički iz Niša, kog prvo jure, pobegne na osam koraka udaljenosti.

S druge strane, kakve su bile najave uoči subotnje svetkovine, koliko se pričalo da će Crvena zvezda ubedljivo da slavi i potvrdi dominaciju, ispao je odličan rezultat za crno-bele, a bio bi još bolji da su početno vođstvo uspeli da sačuvaju. Otuda ni kod Nemanje Nikolića nema znakova da je nešto veliko učinio, iako se dopisao na ekskluzivnu listu strelaca u večitom derbiju i potvrdio sjajnu formu u 2019. jer je u sva tri takmičarska meča bio strelac.
Zahvaljujem svima na čestitkama, ali bih bio srećniji da smo pobedili“, pomirljivo će „devetka“ Parnog valjka. „Primećuje se se da smo i saigrači i ja ušli drugačije u prolećni deo prvenstva, prošli prve pripreme sa sadašnjim trenerom, duže smo zajedno, što je najvažnije za bilo koju ekipu. Trener Mirković nam je pre derbija rekao da bi trebalo da budemo hrabri, ničega da se ne plašimo i da pokažemo ono što znamo. Videlo se to na terenu. Najvažnije: da uživamo u fudbalu“.

Izabrane vesti

Kao i u septembarskom duelu, crno-beli su bolje otvorili meč, stekli vođstvo u prvom delu, organizovanije delovali, činilo se da imaju plan igre, ali – baš poput prethodnog okršaja – posustali su u završnih 20-ak minuta i primili gol, koji ih ostavlja daleko iza Crvene zvezde, iako se na osnovu dešavanja  na travi Marakane ne bi moglo zaključiti da su crveno-beli bolji za tih 15 bodova.
„Dosta smo bolji protivnik bili u prvom poluvremenu. Možda smo to mogli da krunišemo još jednim golom. U drugom poluvremenu je inicijativu preuzeo večiti rival. Najvažnije je da Partizan pokazuje iz utakmice u utakmicu da je pravi i da je na dobrom putu. Igramo od priprema bez Pantića, povredio se u međuvremenu Marković, otišao je i Janković, ali smo se izdigli. Vratili smo veru navijača, iako smo uvek govorili da je potrebno vreme i strpljenje za neke stvari. Uostalom, svi su gledali derbi juče kao i prve dve prvenstvene utakmice ovog proleća“.

Osim Nikolića, koji je zaslužio pohvale Grobara zbog toga što je protnuo loptu preko crte, pohvale u Partizanovom timu zaslužila je i odbrana, a poseban plus stoji pored partije mladog Strahinje Pavlovića, koji je posle samo 90 minuta seniorskog fudbala debitovao u večitom derbiju i tako dobro odradio posao u paru sa Markom Valijenteom da je neutralisao jednog od boljih napadača lige, Ričmonda Boaćija.
„U ovakvim utakmicama se ili igrački rodiš ili te sahrane! Svi smo ponosni na Kalabu, junački je izdržao i pritisak i duele sa iskusnim protivničkim igračima. Malo nas je poremetio njegov žuti karton u 16. minutu, morali smo da budemo obazriviji, posebno on, da ne bi zaradio isključenje. Imali smo dosta  igrača sa kartonima malo nas je i to kočilo da se dodatno razmahnemo“.

Duel sa Stojkovićem

U centar pažnje navijača oba tabora Nikolić je došao i zbog lakta u finišu derbija, kad je „patosirao“ Filipa Stojkovića. Partizanovi navijači mu zbog toga po društvenim mrežama aplauiraju, Zvezdini osuđuju, predsednik Sudijske komisije FSS, Zoran Petrović se izjasnio da je žuti karton blaga kazna i da je trebalo da bude isključen... A šta na sve kaže 26-godišnji Kraljevčanin?
Utakmica je donela dosta tenzije i pritiska i pre početka, što se prenelo na teren, publika je to mogla da vidi. Dosta faulova, prekida, ne previše lepog fudbala, okarakterisalo je i ovaj derbi. Taj „rat” na terenu se vodi 90 minuta srčano, uz dosta adrenalina i tenzije u borbi za gol i svoju ekipu i tu bi trebalo da se završi. Sve što se tada kaže i uradi je u žaru borbe“, pomirljivo će Nemanja Nikolić, strelac osam golova ove sezone.

GROBARI, POGURAJTE PROTIV RADNIČKOG

Superliga nastavlja se već u sredu. Tog dana u 18 časova stiže na stadion Partizana Radnički, a crno-beli se nadaju da će uz huk sa tribina uspeti da prekinu niz Nišlija od 22 prvenstvena meča bez poraza.
Biće teško, znamo kolika je važnost tog susreta zbog situacije na tabeli. Radnički će doći maksimalno motivisan, pokušaće da iskoristi to što smo malo ispražnjeni posle derbija, zato pozivam navijače da dođu na stadion, da ga napune i pomognu nam da osvojimo tri boda, da nas poguraju kad je potrebno“, apeluje Nemanja Nikolić.

EMOTIVNA PORUKA PREMINULOM PRIJATELJU

Emotivno je delovao Nikolić dan posle gostovanja Partizana na Marakani:
„Gol u derbiju posvećujem nedavno preminulom prijatelju Dušanu Odži. Bio mi je ne samo veliki prijatelj, već i velika podrška kad sam sa 17, 18 godina pravio u Crnoj Gori prve fudbalske korake. Teško mi je pao taj gubitak i zato pogodak posvećujem njemu“

FOTO: Star sport


tagovi

Nemanja NikolićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara