https://twitter.com/Trabzonspor
https://twitter.com/Trabzonspor

Nenad Bjelica u Trabzonu za 1.600.000 evra po sezoni

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.04.23. | 17:58

Hrvatski stručnjak će imati zadatak da vrati klub sa obale Crnog mora u Evropu

Abdulah Avdži mu je doneo titulu čekanu skoro četiri decenije, pride i dva trofeja Kupa Turske, ali u Trabzonu nikako nisu mogli da mu oproste što je tron prepustio praktično na polusezoni i ranu eliminaciju iz evropskih takmičenja, pa su početkom marta prekinuli uspešnu dvoipogodišnju montažu. I na mesto Avdžija doneli – Nenada Bjelicu.

Hrvatski stručnjak ima novi posao. Posle pet godina Bjelica će ponovo raditi u inostranstvu. Koliko će se tamo i zadržati nije poznato, mada je sa i dalje aktuelnim turskim šampionom potpisao ugovor na dve sezone. Mediji u komšiluku prenose da Bjelicu u Trabzonu čeka godišnja plata od 1.600.000 evra, dok će za ostatak aktuelne sezone inkasirati 100.000 evra.

Izabrane vesti

Bjelica je od avgusta prošle godine bio bez posla pošto se rastao sa Osijekom. U Gradskom vrtu je proveo dve sezone, pokušao tokom tog perioda da prekine dominaciju Dinama koju je prethodno sam potpomogao sa dve titule, ali nije uspeo. Sada ga na obali Crnog mora čeka podjednako težak zadatak, da ne dozvoli da se u Trabzonu na novu proslavu titule ne čeka koliko i na prošlogodišnju.

Bjelica je trenersku karijeru počepo u austrijskom Kartenu, a potom vodio još Luštenau, WAC, Austriju Beč, Speciju i Leh Poznanj pre nego što se vratio u domovinu i seo na klupu Dinama i Osijeka. U Hrvatskoj je i osvojio sva tri trofeja, svaki sa Dinamom - dva u prvenstvu i jedan u kupu.

Trabzon se trenutno nalazi na šestom mestu sa 21 bodom manje od lidera Galatasaraja, odnosno 11 manje od trećeplasiranog Bešiktaša, poslednjeg koji drži kartu za izlazak u Evropu naredne sezone. Teško će Bjelica taj zaostatak nadoknaditi u preostalih osam kola, što znači da u prvoj sezoni u novom klubu neće igrati Evropu, pa će naredne godine pokušati da je sam izbori.




tagovi

TrabzonNenad Bjelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara