Nepredvidivi projekat Grobokopatela

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.11.18. | 09:32

Agropekuario može da iznenadi na strani, ali je Nueva Čikago favorit u večerašnjem okršaju 12. kola u Argentini 2

Prošle godine u ovo vreme Agropekuario se šepurio sa liderske pozicije u drugoj ligi Argentine. Do kraja sezone skliznuo je osam mesta i igrao plej-of za promociju, a sada se nada će ponovo u doigravanje jer u tekućoj sezoni beleži skromnije rezultate.

Verovatno najživopisniji klub iz Argentine 2 osnovan je pre sedam godina i postao je rekorder kao najmlađi profesionalni klub u zemlji, pošto je za svega šest godina iz najnižeg ranga stigao do Druge lige. Vlasnik kluba Bernardo Grobokopatel, biznismen, poljoprivrednik, jedan od glavnih uzgajivača i izvoznika soje u zemlji Gaučosa, rešio je da od tima iz Karlos Kaseresa, predgrađa Buenos Ajresa, napravi ozbiljnu priču. Prvi čovek Agropekuarija objasnio je da su primarni ciljevi da u bliskoj budućnosti tim čine uglavnom momci iz kraja, ali i da klub napravi multifunkcionalan stadion kapaciteta 35.000 mesta. Trenutno, uzgajivači soje - kako glasi nadimak ekipe - imaju trening kompleks koji se prostire na 13 hektara, stadion koji je rekonstruisan i može da primi 15.000 ljudi. Protekle sezone dom fudbalera Agropekuarija dobio je ime po babi Bernarda Grobokopatela, Ofeliji Rozenzuaig.

Izabrane vesti

Agropekuario nije dao gol na četiri od poslednjih pet mečeva, ali je i sačuvao mrežu na prethodna tri. Obično igra na mali broj pogodaka, pa je 0-2 štiklirano na pet vezanih susreta. Njegov večerašnji rival Nueva Čikago zauzima drugu poziciju na tabeli, i neporažen je kod kuće uz samo jedan primljeni gol. Definitvno je favorit, ali sa uzgajivačima soje se nikad ne zna... 

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 21:00 1443 ARG 2 Nueva Chicago - Agropecuario ug 0-2 1,41
Ukupna kvota1,41

ARGENTINA 2 - 12. KOLO

Ponedeljak
21.00: (2,00) Nueva Čikago (3,00) Agropekuario (4,00)
21.00: (2,05) Deportivo Moron (3,00) Deportivo Santamarina (3,80)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Printscreen


tagovi

Argentina 2Agropekuariosportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara