Daglas Luiz protiv Barselone
Daglas Luiz protiv Barselone

Nesuđeno pojačanje koje peče Gvardiolu: Nisu ga ni videli, a kažu mi da nije dovoljno dobar

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.08.18. | 19:06

Sve zbog Daglasa Luiza

Rijad Marez kao jedino zvučno pojačanje Mančester Sitija ovog leta. Tražio je Pep Gvardiola celog leta i vezistu koji bi mogao da odmeni Fernandinja, ali nije uspeo. Žoržinjo mu je izmakao i otišao u Čelsi. Nije se bunio Gvardiola. Mislio je da ima rešenje. Zove se – Daglas Luiz i stigao je još prošlog leta za 12.000.000 evra iz Vasko de Game. Samo što je u prvoj sezoni Brazilac rođen 1998. godine išao na pozajmicu u sestrinski klub Đironu, da se malo privikne na Evropu.

Po Pepovom mišljenju uradio je to na zadovoljavajući način, pa ga je ovog leta vratio iz Španije u Englesku. Međutim, Građani nisu uspeli da izdejstvuju radnu dozvolu. Šef struke je pobesneo.
Teško mi je to da shvatim. Neko ko ga nikad nije video ni na jednom treningu sada odlučuje o tome da li on ima kvalitet da igra za nas ili ne”, kaže Gvardiola, a kad ovako kaže zaista zvuči nelogično.

Izabrane vesti

Ali, pravila su pravila?
Prihvatam pravila, ali ne razumem. Mnogo više o ovom momku znamo ja i menadžer iz Brazila koji ga je doveo. I čim smo mi odlučili da ga dovedemo mi smo odlučili i o radnoj dozvoli, jer verujemo da on može da igra u Sitiju”.

Dobro, tu baš i nije pravo, svi mi znamo nešto bolje nego drugi, ali niko od nas ne može da menja zakone, iako znamo da ima tu raznih nelogičnosti. Za jednu stvar je Gvardiola svakako u pravu.
Mogli su i da nam jave pre 15 dana, a ne juče (poslednjeg dana prelaznog roka u Engleskoj, prim.aut). Onda bismo imali vremena da vidimo šta ćemo, da mu možda pronađemo neki klub.”.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Letnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara