Neuspeli projekat - Džo Hart: Od toliko čekane engleske „jedinice“ do Barnlijevog pojačanja od 4.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.08.18. | 11:23

Dugogodišnji čuvar Građana stavio paraf na dvogodišnji ugovor sa ekipom koju predvodi Šon Dajš

Pre nešto više od jedne decenije engleska javnost je konačno bila spokojna. U Šruzberiju je stasavao mladi čuvar mreže Džo Hart za kojeg se znalo da će u najskorijoj budućnosti preuzeti "ukleto" mesto među stativama Gordog albiona i konačno skunuti kamen sa srca fudalskoj naciji. Veliki potencijal je prepoznao i Mančester Siti, koji je mladog 19-godišnjeg momka doveo na Etihad i ubrzo ga gurnuo u vatru.

Ništa nije slutilo da će 12 godina kasnije taj isti Džo Hart kao otpadak upravo Mančester Sitija preći u jedan Barnli za obeštećenje od svega 4.000.000 evra i to u trenucima kada Evropa vapi za kvalitetnim golmanima, a obeštećenja dostižu rekordne cifre.

Izabrane vesti

Hart je bio žrtva Gvardioline fudbalske logike. Katalonac ceni samo one čuvare mreže koji "igraju fudbal", besprekorne tehničare koji mogu da učestvuju u akcijama svog tima. Hart je više stara engelska škola i u taj sistem nikako nije mogao da se uklopi.

Pokušavao je 31-godišnji čuvar mreže da pronađe utočište u Torinu i Vest Hemu. Bikovi su nakon odlične sezone 2016/2017. želeli da ga kupe, ali je Mančester Siti tada tražio 17.000.000 evra, što je bilo nedostižno za klub sa severa Italije.

Harta je veliki pad u karijeri koštao i izostavljanja za konačnog spiska Gereta Sautgejta za Mundijal u Rusiju. Jednostavno, stigao je novi mladi talas sjajnih golmana, koji predvodi odlični Džordan Pikford.

Ipak, nije isključeno da se ova Barnlijeva kupovina ispostavi kao veliki posao. Hart je u zrelim godinama i ima još mnogo toga da pokaže u karijeri. Čitav posao je ekspresno završen ovog jutra, Hart je stavio paraf na dvogodišnji ugovor sa ekipom koju predvodi Šon Dajš.

BREAKING: Clarets complete Joe Hart deal https://t.co/WgNgi3LRAx

— Burnley FC (@BurnleyOfficial) August 7, 2018

Foto: Action images


tagovi

Džo Hart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara