Nezaustavljiv niz: Zvezda pet meseci bez poraza

Vreme čitanja: 1min | čet. 16.08.18. | 13:29

Nastavljaju se odlični rezultati srpskog šampiona, koji pred sobom ima još najmanje osam evropskih mečeva

Crvena zvezda je obezbedila drugu uzastopnu evropsku jesen i nastavila seriju odličnih rezultata. Utakmica u Trnavi bila je ukupno 10. u ovoj sezoni, a ekipa Vladana Milojevića "travnato bojište" još nijednom nije napustila pognute glave. Računajući i prošlu sezonu, srpski šampion je vezao ukupno 20 utakmica bez poraza. Taj gotovo neverovatan niz traje još od eliminacije u četvrtfinalu Kupu Srbije od Mačve 14. marta ove godine.

Ukoliko bi se u obzir uzimali samo mečevi gde je odluka padala samo tokom 90 minuta igre, onda bi taj niz išao i do brojke od 25 utakmica, odnosno nesrećne večeri u Moskvi, kada je CSKA prekinuo istorijsku sezonu srpskog šampiona na evrosceni. Od tog 21. februara do danas crveno-beli su odigrali 18 superligaških, šest evropskih i jednu utakmicu u nacionalnom kupu. Ostvarivši 17 prvenstvenih i četiri evropske pobede.

Izabrane vesti

Ako bi se išlo korak dalje, odnosno računali predstojeći mečevi na evrosceni, kojih će biti najmanje osam do kraja jeseni, dolazi se do fantastične brojke od 30 evropskih utakmica u samo dve sezone. To će biti podjednaki broj evropskih mečeva kao u prethodnih sedam sezona najtrofejnijeg srpskog kluba na evrosceni.

Crvena zvezda će zaključno sa dva meča plej-ofa za Ligu šampiona doći do brojke od 10. međunarodnih utakmica ove sezone, a pred sobom ima još šest zagarantovanih u grupnoj fazi. Ostaje da se vidi samo kog takmičenja.

Foto: crvenazvezdafk.com


tagovi

Vladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara