Ni Čelsi, ni Inter, ni Napoli, ni Bajern! Monako kupio nemačko čudo za 25.000.000

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.08.18. | 18:18

Kneževi nastavljaju da sklapaju novu generaciju bisera

Monako je rasprodao onu sjajnu generaciju koja je igrala polufinale Lige šampiona i stvara novu supertalentovanu koja će uskoro mnogo vredeti.

Keneževi su u dosadašnjem delu prelaznog roka uložili skoro 100.000.000 evra u talente sa svih strana sveta. Samo je Portugalac Pele stariji od 22 godine među pojačanjima, a nekolicina ih nema ni 20 godina. Novi vunderkind koji će se priključiti plejadi talentovanih Kneževa je Benjamin Henrihs.

Izabrane vesti

Monako je danas postigao sporazum sa Bajer Leverkuzenom oko kupovine jednog od najtalentovanijih nemačkih fudbalera za 25.000.000 evra. Nemac će u ponedeljak biti potvrđen kao novi igrač Monaka i potpisaće ugovor do 2023. godine. 

Henrihs ima samo 21 godinu i u Nemačkoj ga samtraju naslednikom Filipa Lama. Za A selekciju je kod Joakima Leva debitovao sa samo 19 godina i do sada za Pancere odigrao tri meča. Ponikao je u Leverkuzenu za koji je u Bundesligi zaigrao sa samo 18 godina. Od tada je bio standaradan i za Farmaceute upisao 76 mečeva.

Ono što je njegov poseban kvalitet je univerzalnost. Najbolje se snalazi kao desni bek, ali bez problema igrao i kao štoper, i na levoj strani odbrane. Bajern ga je odavno naciljao kao Lamovog naslednika, ali je zakasnio. Želeli su ga i Čelsi, Inter, Napoli, RB Lajpcig, ali je Monako bio najuporniji.

Kneževi su platili 25.000.000 evra za Nemca koji je još na kraju minule sezone saopštio upravi Leverkuzena želju da napusti klub. Mogli su da ga zadrže, ali nisu insistirali na otkupnoj klauzuli od 35.000.000 evra i prodali su ga za deset miliona manju sumu.

Henrihsov dolazak u Kneževinu znači i da bi Đibril Sidibe mogao da bude prodat.

(FOTO: Action images)


tagovi

Benjamin HenrihsLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara