Rahim Sterling u akciji
Rahim Sterling u akciji

Nije fol, Real stvarno hoće Sterlinga i može lako da ga dovede

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.08.18. | 17:30

Jedino je pitanje da li na zimu ili tek sledećeg leta...

Za transfer bombu u finišu prelaznog roka pobrinuće se izgleda najbolji klub na kontinentu, šampion Evrope Real iz Madrida. Celog leta, još od odlaska Ronalda u Juventus traju nagađanja koga će dovesti Florentino Perez kao zamenu i pojačanje u špicu.

Čekalo se, čekalo, i čekalo, prošao je i Mundijal u Rusiji, a Eden Azar ni ovog leta nije ostvario životni san i obukao beli dres Madriđana. Nije madridski klub mogao ni do Rodriga iz Valensije koji je bio velika želja i miljenik novog trenera Đulena Lopetegija, iz perioda na klupi Španije, pa su se opet okrenuli ka Ostrvu.

Izabrane vesti

I izabrali možda najveće iznenađenje ovog prelaznog roka, krilnog napadača Mančester Sitija i reprezentacije Engleske Rahima Sterlinga (23). Ugledni Skaj Sports koji je poznat na Ostrvu kao vrlo pouzdan kada su transferi u pitanju, objavio je da je Kraljevski klub ozbiljno zainteresovan za Sterlinga iako neće žuriti sa njegovom kupovinom do petka u ponoć kada se zatvara pijaca na Pirinejima.

Njih Sterling zanima kao pojačanje za zimu 2018/19. ili sledećeg leta, ali žele još jednom da se uvere da je momak rodom sa Jamajke pravi potencijal za beli dres. Zato će ga skauti Reala posmatrati uživo u septembru na mečevima UEFA Lige nacija i odlučiti da li da krenu u kupovinu.

Mančester Siti se ne bi protivio ovom poslu. Razloga je nekoliko, a najvažniji je činjenica da je posle nekoliko nedelja pregovora Sterling letos uoči Mundijala u Rusiji odbio da produži ugovor koji mu ističe u junu 2020. godine. To se nije svidelo rukovodstvu Građana koje je obnovilo ugovre sa gotovo svim značajnim prvotimcima, od Davida Silve, preko Gundogana, De Brujnea i Gabrijela Žezusa, ali je Streling ostao sam na drugoj strani, nezadovoljan ponudom koju je dobio.

Jer, nakon što je De Brujne u januaru novim ugovorom podigrao sebi platu na 17.000.000 funti godišnje, Streling je ostao na duplo manje i nije mu ponuđeno ni blizu koliko Belgijancu, što ga je uvredilo. Posebno mu je teško palo što nije nagrađen za sjajnu prošlu sezonu u kojoj je postigao 23 gola na 46 utakmica, pa je odbio novi ugovor.

U Sitiju ne žele da dočekaju sledeće leto znajući da bi svojevremeno najskuplji fudbaler Engleske mogao da počne da pregovara sa drugima oko prelaska za džabe u junu 2020. godine pa su voljni da ga prodaju. Takođe, i Pep Gvardiola je zato doveo letos Rijada Mareza, kao krilnu opciju i složio bi se s prodajom fudbalera kojeg je nasledio kada je došao na Etihad u leto 2016. godine.

Foto: Action Images


tagovi

Rahim SterlingLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara