Pjer Emil Hojbjerg (©Reuters)
Pjer Emil Hojbjerg (©Reuters)

Nije gotovo: Hojbjerg neće u Everton, već kod Murinja

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.07.20. | 09:00

Ne vredi to što Karamele plaćaju više, kad Danac želi u Totenhem...

Jeste da je Sautempton već prihvatio nešto više od 27.000.000 evra sa Gudison Parka za Pjer Emila Hojbjerga, ali to ne znači da je sve gotovo i rešeno! Daleko od toga...

Možda Sautempton i Everton imaju dogovor, ali džaba sve to kad Bajernov učenik ne želi u plavi deo Liverpula, već u severni kraj Londona, tačnije na novi Vajt Hart Lejn.

Izabrane vesti

Posao koji se činio kao praktično završen, sada je ponovo vraćen u radnu fazu pošto je Hojbjerg rešio da se izbori za ono što njegovo srce hoće, a to je da sarađuje sa Žozeom Murinjom. Ostrvska štampa piše da je na Hojbjergovu odluku da se bori za transfer u Totenhem najviše uticalo to što ga Murinjo vidi ispred defanzivne četvorke, ne kao člana bedema ispred gola. To je, naime, ono što Danac i želi u nastavku karijere, da bude više uključen u rad na sredini terena, pre nego da obavlja isključivo defanzivne poslove.

Zbog toga se Totenhem i Sautempton vraćaju za pregovarački sto, s nadom da bi mogli da nađu zajednički jezik i dogovore obeštećenje prihvatljivo za sve strane. To verovatno neće biti na nivou Evertonovih 27.000.000 evra, ali Karamele su pokušale putem finansija izboksuju transfer igrača kojeg Karlo Ančeloti toliko želi. Baš kao i Žoze Murinjo, doduše. Stvar je u tome što je Hojbjerg uveliko ušao u poslednju godinu ugovora, pa zato Pevci ne žele da potroše toliku sumu novca na njega i plan je bio da se izdvoji najviše 17.000.000 evra.

Hojbjerg je za kratko vreme prošao put od heroja Sent Meriza do čoveka kome je skinuta kapitenska traka posle odluke da ne produži ugovor sa Svecima i potraži novu sredinu. Sada bi ključna figura u Hojbjergovom transferu u London mogao da bude Kajl Voker Piters. Mladi desni bek je od januara na pozajmici u Sautemptonu i odgovorni u klubu žele da ga otkupe od Totenhema.

Videćemo šta će odneti pobedu – novac ili želja. 



tagovi

Pjer Emil HojbjergLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara