(©Starsport)
(©Starsport)

Nije moglo bolje za crno-bele: Partizan na prašku Spartu!

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.12.21. | 14:09

Odlučeno žrebom u Nionu

Imajući u vidu imena potencijalnih rivala – bolje nije moglo. Partizan će u baražu Lige konferencije igrati protiv Sparte iz Praga, odlučeno je žrebom u Nionu.

Spartu naravno nikako ne treba potceniti, ali s obzirom da su mogući rivali bile i aždaje poput Lester Sitija ili PSV-a, te klubova sa vatrenom domaćom atmosferom poput Olimpika iz Marselja, Fenerbahčea ili Seltika jasno je da su crno-beli mogli i mnogo gore da prođu. Posebno kad je izvučeno ime Lestera, a u ćupu pored ostala samo tri kluba, među njima i Partizan.

Izabrane vesti

Na kraju, lomilo se između Sparte i Rapida, Austrijanci bi verovatno bili idealan rival, ali i sa ovime moraju da budu zadovoljni crno-beli. Sparta je treća u prvenstvu Češke - iza Slavije i Viktorije Plzen - dok je u grupi Lige Evrope prošla sa sedam bodova, pobedivši Rendžers i Brondbi i pride uzela još jedan bod na gostovanju kod Danaca. U Glazgovu su Česi izgubili sa 0:2, protiv Olimpika u Pragu sa 3:4, a u Lionu sa 0:3.

Od ostalih mečeva izdvajamo duel PSV Ajndhovena i Makabija iz Tel Aviva, jer će na klupi Izraelaca sedeti bivši selektor Srbije i TSC-a Mladen Krstajić. Daleko od idealnog rivala za evropski debi Krstajića.

Lester je na kraju izvukao Randers i čini se da je jednom nogom već u osmini finala, dok su ostali parovi mnogo ujednačeniji, mada je Olimpik iz Marselja svakako favorit protiv Karabaga.

Nema sumnje ni da je Seltik veće ime od Bodea, ali nemojmo zaboraviti da su Norvežani otresli Romu sa 6:1 kad su ih Italijani potcenili. I Midtjiland je objektivno kvalitetniji sastav od PAOK-a, koji je u grupi Lige konferencije imao četiri boda manje od Kopenagena. Midtjiland u prvenstvu Danske ima dva boda više od Kopenhagena.

Fenerbahče će na Slaviju iz Praga, dok Rapid još čeka da vidi da li će Uefa - prema očekivanjima - poslati Vitese u evropsko proleće, nauštrb Totenhema, koji zbog korone nije ni igrao poslednje, odlučujuće kolo.

PAROVI BARAŽA ZA LIGU KONFERENCIJA

Olimpik Marselj – Karabag

PSV Ajndhoven – Makabi Tel Aviv

Fenerbahče – Slavija Prag

Midtjiland – PAOK

Lester – Randers

Seltik – Bode Glimt

Sparta Prag - Partizan

Rapid Beč – Vitese/Totenhem


tagovi

FK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara