Nije samo Barselona, Dani Alves ima još četiri mogućnosti

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.06.19. | 19:27

Brazilac čeka konkretne poteze

Rastanak Danija Alvesa i Pari Sen Žermena donekle je bio očekivan, ali je i iznenadio deo javnosti. Posle dve godine i pet osvojenih pehara Brazilac je juče na društvenim mrežama potvrdio da napušta Park prinčeva i da je spreman za novo poglavlje u karijeri. Nedugo posle toga iz Katalonije grunula je bombastična najava da je Alves ponuđen Barseloni i da klupska uprava razmatra opciju da vrati Brazilca na mesto uspeha.

Međutim, nije Barselona jedina opcija koju Dani Alves ima na stolu. Uprkos ozbiljnim igračkim godinama (36), Alves uz Barselonu merka ponude sa još četiri destinacije - Mančester Siti, Inter, Dortmund i Guangdžou Evergrande!

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - ponedeljak 24. jun

Alves se u vezu s Mančester Sitijem dovodio i pre dve godine, kada je napuštao Juventus. Bila je to logična varijanta, s obzirom da ga je na Etihadu čekao Pep Gvardiola. Tada je Alves izabrao Pari Sen Žermen, a sada opet postoji varijanta da Brazilac obnovi saradnju sa svojim mentorom iz Barselone. Tu mnogo nepoznanica nema, njih dvojica se odlično poznaju i obnavljanje gradiva prijalo bi obojici. Istina, Alves bi morao da prihvati ulogu rezerviste iza Kajla Vokera, koji bi ipak bio neprikosnoven po tom desnom boku. Siti u ovom trenutku u kombinaciji ima i Danila, ali njegov odlazak iz Mančestera viđen je još po završetku sezone, a kao potencijalna destinacija pominjao se Inter i to za milion evra manju platu od trenutne, koja iznosi 4.500.000 evra.

Ali, ta priča je posle inicijalne paljbe u maju utihnula. Upravo bi od ovog transfera mogla da zavisi i Interova opredeljenost na transfer pijaci. Nerazuri muku muče po toj desnoj strani. Danilo D'Ambrozio je ni kriv, ni dužan i dalje starter, pošto je Šime Vrsaljko stalno povređen zbog čega nije ni iskorišćena opcija otkupa i Hrvat se vraća u Atletiko, a Sedrik Soareš se nije pokazao kao dostojno rešenje. Zato je Inter zainteresovan za Alvesa. Čak i u njegovih 36 godina bio bi ozbiljno pojačanje za Inter, pogotovo u sistemu koji forsira Antonio Konte, mada je pitanje da li u njemu ima baš toliko elana da šparta uz desnu aut liniju gore-dole bez prestanka. Jer, bez sumnje bi u ovoj konstelaciji snaga bio prva opcija.

Ne treba zaboraviti da se Alves nije rastao s Juventusom u najboljim odnosima, a i on nije osoba koja pati od toga šta će mu navijači reći. U Interu bi dobio ono što u Sitiju ne bi imao – minute i mesto u startnoj postavi.

Pomalo iznenađujuće se kao opcija pojavio i Dortmund. Borusija je izgubila titulu iako je dugo bila ispred Bajerna, a mnogi tvrde da je nedostatak šampionskog iskustva donekle uticao na takav rasplet. Bilo bi zanimljivo videti Alvesa u nemačkom prvenstvu, a Dortmundov fudbal mogao bi da mu čak i prija. Verovatno bi došao kao konkurencija Lukasu Piščeku, ili možda kao zamena za njega, pošto čak postoji varijanta da Poljak ode s Vestfalena jer mu je ostala samo još godina ugovora. Dortmund svakako nije među sigurnijim destinacijama.

Kada su ovakvi slučajevi u pitanju, nezaobilazne su spekulacije o transferu u Kinu. Guangdžou Evergrande se pominje kao vrlo ozbiljan kandidat najviše iz ugla novca. Tamo igra njegov zemljak Paulinjo, a jasno je da Guangdžou ni pored oštrih pravila ne bi propustio šansu da dovede Alvesa, ako je zaista bude. Navodno, u kombinaciji je Šangaj SIPG u kome su Oskar i Hulk, ali je Guangdžou navodno mnogo ozbiljniji u svojim namerama. Ovo je svakako opcija za mirniji kraj karijere...

Svakako, čini se da Dani Alves još nije rekao sve što je imao. 

Foto: Reuters, Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara