Nikola Maksimović? Deo je nas...

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.05.18. | 14:45

"Treninzi i program su za 27. Treba nam toliki broj. Potrebna su nam i četiri golmana jer je takav plan treninga. Duga je sezona, igrali su na visokom nivou, ima umora...", kaže Mladen Krstajić

Spisak od 27 kandidata za Mundijal u Rusiji zvanično je saopšten, selektor Mladen Krstajić je otvorio karte, a onda je odgovarao i na pitanja novinara okupljenih na Tošinom Bunaru.

SPISAK SRBIJE
KRSTAJIĆEVIH 27

Izabrane vesti

Pre svega, pitanje svih pitanja glasilo je - zašto je prvobitni spisak od 35 imena bio skriven i zašto baš 27 igrača na prvom skraćenju?
"Imali smo spisak od 35 igrača i nismo hteli da se izlazi u javnost da ne bi bilo licitacije zbog čega su pozvani ovi i nisu pozvani oni. Spisak je sastavljen od igrača koji su prodefilovali kroz A selekciju u prethodne dve godine i koji su bili u mladoj reprezentaciji", odlučno kaže Krstajić i nastavlja:
"Potrebna su nam ta četiri igrača da sve bude pod kontrolom u slučaju ne daj bože povreda ili nekih nepredviđenih okolnosti. Čitave pripreme i program treninga su koncipirane na spisku sa 27 igrača. Igrači na spisku od 27 nisu izmene već ravnopravni članovi. Treninzi i program su za 27. Treba nam toliki broj.  Potrebna su nam i četiri golmana jer je takav plan treninga. Duga je sezona, igrali su na visokom nivou, ima umora..."

Krstajić nije direktno odgovorio na pitanje da li je razgovarao sa Nikolom Maksimovićem, ali je poručio da je sa svima bio otvoren.
"Oni koji nisu na spisku su deo nas. Kroz karijeru sam uvek bio otvoren. I biću takav i kao selektor. Čvrsto stojim iza svih odgovornosti koje nosim i odluka koje sam doneo. Spisak sam napravio zajedno sa stručnim štabom i snosim punu odgovornost".

MOZZART KVOTE
Srbija prolazi grupu - kvota 2.15

Na kraju selektor je poručio da će svi imati ravnopravnu šansu da se dokažu.
"Ova ekipa koja je bila u 35, imala je šta da pokaže . Mi smo se odlučili 27, sada odlučujemo o spisku od 23. Svako je dobio minutažu u prethodnom periodu da pokaže koliko može. I nije samo minutaža u pitanju već i forma u zadnje vreme, karakter igrača, ličnost..."

Foto: Star Sport


tagovi

Rusija2018Mladen Krstajićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara