Marko Nikolić (©Shutterstock)
Marko Nikolić (©Shutterstock)

Nikolić traži izlaz iz lavirinta, Zenit se vraća na čelo

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.09.20. | 10:11

Lokomotiva bez pobede četiri kola. Srpski stručnjak još traži napadača. Tim iz Sankt Peterburgu protiv oslabljenog Arsenala želi nova tri boda na svom terenu

Srpski stručnjak Marko Nikolić odlično je počeo šampionat Rusije sa Lokomotivom, ali kriza u timu iz Moskve u poslednjih nekoliko nedelja. Vicešampion je bez pobede već četiri kola, sa samo dva boda. Moraće nekadašnji trener Partizana da se navikne na život bez jednog od najboljih ruskih igrača, Alekseja Mirančuka. On je pre dve nedelje za 15.000.000 evra prešao u Atalantu, četvrtfinalistu Lige šampiona.

U kobnom meču sa Spartakom na Atkritje arenu, kada su lađe Lokosa počele da tonu, teško se povredila i radilica na sredini terena Dmitrij Barinov. Vicešampion Rusije dugo već traži napadača. Ruski mediji poslednjih dana pišu o dolasku Marija Mandžukića, Hrvat je slobodan igrač pošto je završio kratkotrajnu avanturu u katarskom Al Duhailu.

Izabrane vesti

Pre nekadašnjeg napadača Bajerna, Atletika i Juventusa, kao novi napadači Lokomotive pominjali su se Santi Mina iz Selte, Kristijan Benteke iz Kristal Palasa i Tikinjo Soares iz Porta, ali zasad nema zvaničnog parafa.

Lokomotiva danas (19.30) gostuje odličnom Rostovu. Četa Valerija Karpina prošle sezone je bila prijatno iznenađenje, izborena je Evopa. Slabije je krenula, ali u poslednja tri kola osvojeno je sedam bodova.

Rostov je svih šest utakmica u ovoj sezoni odigrao na mali broj golova, tip 0-2, dok je i Nikolićeva Lokomotiva poznata kao tvrda ekipa. Zanimljivo, u poslednje četiri utakmice ova dva tima u Premijer ligi Rusije dolazilo je 3+. Prošle sezone oba tima su slavila u gostima, Lokomotiva sa 3:1, a Rostov sa 2:1.

Senzacionalan pogled na rusku Premijer ligu. Na čelu je maleni Soči, jedina ekipa koja nije osetila gorčinu poraza. Spartak, doskorašnji lider, poražen je u nedelju u gradskom derbiju od CSKA (1:3), pa priliku da se vrati na čelo ima šampion Zenit.

Ekipa iz Sankt Peterburga danas (17.30) na svom terenu dočekuje Arsenal iz Tule. Činilo se na startu šampionata da moćna mašinerija Sergeja Semaka nema dostojnog rivala, da će da se prošeta u šampionatu. Ipak, u petom kolu je Zenit doživeo poraz u Moskvi od Dinama (0:1), a u prošlom kolu je odigrao bez golova protiv Lokomotive u prestonici.

Zenit je oba meča ove sezone pred svojim navijačima dobio. Domaćin će igrati bez povređenog Argentinca Sebastijana Drijusija, dok je odavno van stroja Andrej Lunev. Arsenal je prošle nedelje ostao bez najboljeg igrača. Vezista Denis Lisovoj je za 1.800.000 evra pojačao moskovski Dinamo. Povređen je i iskusni napadač Jevgenij Lutčenko. Prošle sezone u oba meča je slavio Zenit. U Sankt Peterburgu je bilo 3:1, a u Tuli 1:0.

Meč sedmog kola u Volgogradu između Rotora i Krasnodara, koji je trebalo da se igra u nedelju, odložen jer je na dan utakmice otkriveno da su čak sedmorica fudbalera domaćeg tima i dvoje iz administrativnog dela kluba zaraženi virusom korona.

RUSIJA 1 - 7. KOLO

Subota

Tambov – Ufa 2:0 (1:0)

/Gricajenko 42, Kostjukov 79/

Ural – Himki 3:1 (2:0)

/Bikfalvi 15 penal, 67, Strandberg 22 – Korjan 52/

Ahmat - Soči 0:1 (0:1)

/Noboa 24/

Nedelja

Dinamo - Rubin 0:1 (0:1)

/Despotović 31pen/

CSKA - Spartak Moskva 3:1 (2:1)

/Magnuson 30, Vlašić 45+1, Eđuke 90+2 - Ponse 11/

Ponedeljak

17.30: (1,30) Zenit (5,20) Arsenal Tula (11,0)

19.30: (2,65) Rostov (3,10) Lokomotiva (2,80)

Odloženo

Rotor - Krasnodar

***kvote su podložne promenama



tagovi

Zenit Sankt PeterburgLokomortiva MoskvaPremijer liga RusijaRusija 1RusijaMarko NikolićRostov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara