Marselo, Borelo, Ninković i Amalfitano (©WS Wanderers)
Marselo, Borelo, Ninković i Amalfitano (©WS Wanderers)

Ninković asistencijom pocepao odbranu Mekartura (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.02.23. | 13:50

Iskusni plejmejker se posle tri i po meseca vratio u startnu postavu Vonderersa i doprineo ubedljivoj pobedi protiv Bikova – 4:0

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sidneja)

Još jedan komšijski derbi zapadne strane Sidneja završen je ubedljivom pobedom Vonderersa. Tim trenera Marka Rudana pod indigom je iskopirao utakmicu odigranu 1. januara i ponovo isprašio Mekartur istim rezultatom – 4:0.

Izabrane vesti

Povratak u startnu postavu domaćeg tima na najbolji način je iskoristio srpski veteran Miloš Ninković, potvrdivši da je neprijatna povreda zadnje lože, koja ga je udaljila sa terena na skoro dva meseca, definitivno iza njega. Plejmejker Vonderersa je počeo prvi meč još od derbija protiv Sidneja odigranog 12. novembra prošle godine, kada je asistencijom za odlučujući pogodak režirao pobedu „zapadnjaka“ protiv njegovog bivšeg kluba.

I danas je Ninković bio u ulozi asistenta i to već u trećem minutu, kada je idealnim pasom u prostor pocepao linije Bikova i omogućio najboljem strelcu ekipe Brendanu Borelu da rutinski uveća golgetersku kvotu u ovoj sezoni na sedam pogodaka. Bio je to još jedan u nizu tipičnih, lucidnih poteza koji su kroz celu karijeru Milošev zaštitni znak i oružje za koje suparničke odbrane uglavnom nemaju odgovor.

Samo dva minuta posle vodećeg gola, Vonderersi su dobili i prednost u odnosu snaga na terenu, pošto je napadač Mekartura Kreg Nun isključen posle potpuno bespotrebnog starta otvorenom kopačkom s leđa u kojem Gabrijel Kler samo pukom srećom nije žestoko nastradao.

Razleteli su se domaći po terenu i još tri puta do kraja meča pogađali mrežu golmana Filipa Kurtoa, a priliku da upiše prvenac u australijskom fudbalu dobio je i bivši francuski reprezentativac Morgan Šnajderlin koji je bio neumoljiv iz penala dosuđenog posle nespretnog prekršaja srpskog defanzivca Aleksandra Šušnjara nad Kejlemom Nijuvenhofom.

Vonderesima je ovo druga utakmica zaredom na kojoj postižu četiri gola, posle spektakularnog remija sa Adlejad Junajtedom (4:4) prošlog vikenda. To je veliki zaokret u igri tima sa zapada Sidneja koji je u prvoj polovini prvenstva bio jedna od golgeterski najskromnijih ekipa A-lige.

Na pobednički pravac se vratio i lider prvenstva Melburn Siti, koji je pobedom u derbiju kola protiv Sidneja (3:2) preboleo prošlonedeljni poraz od ljutog gradskog rivala Viktorija. Siti je tako uvećao bodovnu prednost na velikih devet bodova u odnosu na prvog pratioca Central Koust Marinerse, kojima je dan ranije rampu udario Velington Finiks (1:1).

Sa dna tabele A-lige bar na 24 sata je umakao Vestern Junajted. Aktuelni šampion Australije je slavio u gostima protiv Njukasla (3:1), a ponovo je u centru pažnje bio 21-godišnji Noa Botić. Napadač hrvatskog porekla je po prvi put u profesionalnoj karijeri bio dvostruki strelac i sada već ozbiljno ugrožava mesto prvog napadača Aleksandru Prijoviću, koji danas nije bio ni na klupi ekipe iz Melburna.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ

A LIGA - 18. KOLO:

Subota

Melburn Siti - Sidnej 3:2 (3:1)

/Meklaren 5, 30, Tilio 13 - Mak 28, Kabaljo 90+6/

Njukasl Džets - Vestern Junajted 1:3 (1:2)

/Mikeltadze 33pen - Botić 3, 29, Dumbija 72/

Vonderers - Mekartur 4:0 (2:0)

/Borelo 3, Amalfitano 37, Šnajderlin 56pen, Nijuvenhof 61



tagovi

Miloš Ninković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara