Saša Marjanović ©Star Sport
Saša Marjanović ©Star Sport

Nišlije se vade protiv imenjaka u Kragujevcu: Što nas ne ubije, to nas ojača

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.04.23. | 12:46

Trener Dragan Šarac i kapiten Saša Marjanović svesni da nemaju ništa od razmišljanja o autodestrukciji u meču sa Čukaričkim

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Maštali su u niškom Radničkom, tokom zimskih priprema, da bi baš u utakmici pretposlednjeg kola, u direktnom okršaju sa imenjakom u Kragujevcu, mogli da rešavaju pitanje plasmana u plej-of. Ali, ispalo je da će to biti prvi meč nakon saznanja da su ostali i bez teoretskih šansi za doigravanje “gornjeg doma”. Dok je njihovom preksutrašnjem domaćinu, znajući da u poslednjem kolu gostuje na Marakani, baš ovaj duel biti ili ne biti za učešće u plej-ofu.

Izabrane vesti

Ne razlikuje se bitno atmosfera na Čairu od trenutnih vremenskih prilika, sumornih za početak aprila. Autodestrukcija u okršaju sa Čukaričkim ostavila je posledice, pa Nišlije moraju da se vade u srcu Šumadije, uzdajući se u teško objašnjivu činjenicu da ovog proleća bolje rezultate beleže u gostima nego kod kuće, gde su vezale tri uzastopna poraza. Uostalom i Kragujevčani su jedan od timova koji je ove sezone kući otišao pevajući sa Čaira.

"Teška utakmica, u specifičnom momentu, protiv ekipe koja čitave sezone igra dosta dobro. Oni se bore za plej-of, mi sada za opstanak. Potrošili smo mnogo kredita, sami smo sebe pobedili protiv Čukaričkog. Razumeo bih da nas je protivnik nadigrao, da nam je dao golove iz nekih akcija, ali mi smo sami to sebi učinili, skrivivši dva penala. Učinili smo sve što je moguće da to što pre zaboravimo, da probamo da da ono što nas nije ubilo, da nas ojača i da iznenadimo domaćina u Kragujevcu i osvojimo preko potrebne bodove", poručio je na današnjoj pres konferenciji šef stručnog štaba Dragfan Šarac, koji se, nakon odrađene suspenzije zbog nagomilanih žutih kartona, vraća na klupu.

Četvrtu javnu opomenu protiv Čukaričkog dobio je Stefan Marjanović, pa njega sigurno neće biti u timu, a nema dileme da će biti još promena. Zanimljivo, i četvrti uzastopni meč otkako samostalno vodi nišku ekipu za Dragana Šarca biće protiv kluba u kome je ili igrao ili radio u stručnom štabu. Baš pre godinu dana bio je deo trenerskog tima u kragujevačkom Radničkom, koji je, nakon rezultatski očajnog starta u 2023. godini, u poslednja tri kola osvojio sedam bodova i jedna je od ekipa koje, po opštoj oceni, igraju najlepši fudbal u Mozzart Bet Superligi.

"Veoma su potentni u ofanzivnom delu, da ne nabrajam redom Čolovića, Đurića, Vidosavljevića... Imaju i iskustvo, ima i igrača sa kojima sam sarađivao prošle sezone. Ponavljam, dešava se da nam pozicija na tabeli na kojoj smo okuje noge i da ne prikažemo sve što znamo, ali u Kragujevcu moramo da ponovimo izdanje iz Subotice, da pružimo maksimum i probamo da dođemo do bodova."

Kapiten Radničkog Saša Marjanović baš u Subotici je proslavio veliki jubilej, odigrao stotu utakmicu u dresu Radničkog. Pre meča sa Čukaričkim primio je prigodan poklon, ali umesto slavlja, doživeo je veliko razočaranje.

"Sve ovo što nam se dešava gotovo je neobjašnjivo i ne bih da se pravim preterano pametan. Pravimo greške koje nisu dostojne ekipe koja je pretendovala da igra u plej-ofu. Hajde jedan penal se i desi, ali onaj drugi, u poslednjoj sekundi poluvremena, kada bi trebalo da sa 0:1 odemo u svlačionicu i presaberemmo se za nastavak utakmice, to je krajnje neozbiljno. Imamo kvalitet da napravimo pozitivan rezultat u Kragujevcu, ali ga jako retko pokazujemo na terenu. Opet, ne smemo da klonemo, jer ima još dosta da se igra, a tu je i taj Kup, koji nam je velika motivacija", istakao je najiskusniji fudbaler niškog tima.

Utakmica 29. kola između dva imenjaka na stadionu Čika Dača, umesto u četvrtak, kako je prvobitno trebalo, zbog vremenskih neprilkika igraće se u petak od 16 časova, a sudiće je Miloš Milanović, koji se nije proslavio jesenas, u susretu istih rivala na Čairu, koji su gosti dobili rezultatom 3:1.


tagovi

Saša MarjanovićDejan Šarac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara