Ništa od Buvača, Hiter stiže u Ajntraht

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.05.18. | 18:17

Čovek koji je doneo Jang Bojsima titulu prvaka Švajcarske posle više od tri decenije biće novi trener poznatog bundesligaša

Adolf Hiter novi je trener Ajntraht iz Frankfurta. Uprava poznatog bundesligaša brzo se snašla po saznanju da će dosadašnji strateg Niko Kovač preuzeti Bajern, pa je angažovala čoveka koji je švajcarskim Jang Bojsima posle 32 godine doneo titulu nacionalnog šampiona.

Austrijski stručnjak je sa klubom iz Frankfurta potpisao ugovor do 30. juna 2021. godine.
“On je pravi profesionalac koji živi za fudbal. Dokazao se u prethodnim klubovima tako da je idealno rešenje za nas. On je od prvog trenutka bio kandidat broj jedan za klupu Ajntrahta. Imali smo veoma konstruktivan razgovor i radujemo se saradnji“, rekao je sportski direktor Ajntrahta Fredi Bobić za klupski sajt.

Izabrane vesti

Pored Hitera, kao moguće rešenje za klupu Ajntrahta pominjao se i doskorašnji pomoćnik Jirgena Klopa, Željko Buvač.

Pre Jang Bojsa, Hiter je radio u Red Bulu iz Salcburga sa kojim je 2015. godine osvojio duplu krunu. Radio je još u Gredigu sa kojim je 2013. izborio plasman u austrijsku Bundesligu i Rajndorf Altahu.
“Proveo sam tri sjajne godine u Jang Bojsu. Zauvek ću pamtiti to vreme, pogotovo titulu koju smo osvojili. Dolazak u Ajntraht je ostvarenje sna. Kao igrač nisam dobio priliku da budem deo nemačke Bundeslige, a kao trener sam već nekoliko puta kucao na vrata tog takmičenja. Ali, sada ću konačno dobiti šansu da radim u ligi zemlje koja je svetski šampiona“, jasan je bio Hiter.

Ipak, Hiteru je preostala još jedna utakmica na klupu Jang Bojsa i to ne bilo kakvu. Naime, 27. maja klub iz Berna igraće protiv Ciriha u finalu Kupa Švajcarske. Lep način da se Hiter od Jang Bojsa oprosti sa duplom krunom.

Foto: Starsport


tagovi

Jang BojsAdolf HiterNiko KovačŽeljko Buvač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara