Ništa od novog čuda - AEK srušio Videoton, Lazović dao nadu za revanš (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.08.18. | 22:49

Iskusni srpski špica igrao ceo meč, Marko Šćepović ušao u drugom poluvremenu

AEK je ostvario veliku pobedu u Mađarskoj protiv Videotona - 2:1 u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu šampiona i napravio značajan korak ka prvom plasmanu u elitno takmičenje posle 12 godina. Meč se igrao na stadionu Ferencvaroša u Budimpešti, jer stadion u Felčutu ne ispunjava uslove za ovu fazu takmičenja.

Nije Marko Nikolić večeras uspeo da napravi još jedno čudo sa šampiom Mađarske, ali je gol Danka Lazovića ipak dao kakvu-takvu nadu navijačima Videotona pred revanš koji se igra u Atini sledeće nedelje.

Izabrane vesti

Neodoljivo je prvo poluvreme podsetilo na situaciju koju je Nikolić imao na klupi Partizana u leto 2014. godine, kada Branislav Trajković protiv Ludogoreca dobio, da se tako izrazimo, neinteligentan faul za crveni karton.

Sada je u ulozi Trajkovića bio Sabolš Hušti koji je u 23. minutu neopreznim startom otvorenim đonom praktično primorao sudiju Đanluku Rokija da mu pokaže put u svlačionicu.

Ta situacija predstavljala je pravi šok za Videoton, a grčki prvak je brojčanu prednost iskoristio u 34. minutu kada je Klonaridis naleteo na odbitak i iz neposredne blizine zatresao mrežu.

Samo pet minuta kasnije, iako sa igračem manje, Videoton je pokušao da uzvrati, ali je Fiola promašio iz neposredne blizine.

U nastavku utakmice ponovo je AEK preuzeo kontrolu na terenu, a Klonaridis i Manolas propustili su dobre prilike da dupliraju prednost.

Ipak, u 49. minutu Anastasios Bakasetas zatresao je mrežu Kovačika udarcem sa ivice kaznenog prostora, a lopta je zakačila usput nekog od domaćih igrača.

A onda, četiri minuta kasnije neopreznost Bakasetasa koja je vratila domaćina u meč. I on je, poput Huštija, na sredini terena otvorenim đonom startovao na protivnika i dobio crveni karton.

I u 68. minutu šampion Mađarske je konačno došao do tračka nade. Ištvan Kovač je dugom loptom pronašao Lazovića, ovaj izbacio iz igre čuvara, a onda plasirao loptu iza leđa istrčalog golmana.

Nakon tog pogotka Videoton je potpuno preuzeo inicijativu, AEK se povukao i domaćin je imao još tri veoma dobre prilike za izjednačenje. Ipak, redom su Hadžić, Stopira i Nego ostajali bez koncentracije u završnici, pa je AEK odneo pobedu iz mađarske prestonice.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA - PLEJ-OF (PRVI MEČEVI)

Utorak

BATE Borisov - PSV 2:3 (1:1)
/Tuominen 9, Hleb 89 - Pereiro 35, Lozano 61, Malen 89/

Benfika - PAOK 1:1 (1:0)
/Pici 45+1 - Varda 76/

Crvena zvezda - Salcburg 0:0

Sreda

Ajaks - Dinamo Kijev 3:1 (3:1)
Videoton - AEK 1:2 (0:1)
Jang Bojs - Dinamo Zagreb 1:1 (1:1)

Foto: Printscreen


tagovi

AEKVideotonMarko NikolićDanko LazovićMarko Šćepović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara