Đovani Lo Selso protiv Gvatemale
Đovani Lo Selso protiv Gvatemale

Nisu tamo čista posla: Ne mogu ni Dibala, ni Ikardi, ali zato pletu Lo Selso, Đovani Simeone i Martinez (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.09.18. | 09:10

Totalno remontovana Argentina lako izašla na kraj sa Gvatemalom – 3:0

Rez je morao da se napravi. Samo, tako dubok da ni posle još jednog kraha, ovoga puta na Mundijalu u Rusiji, nema mesta u prvih 11 za Maura Ikardija i Paula Dibalu deluje toliko neshvatljivo da bi Argentinci trebalo da se zamisle da li i šta su dobili sigurnom pobedom nad Gvatemalom – 3:0.

Prijateljska utakmica u Los Anđelesu, nad 146. reprezentacijom sveta, pokazala je da se Gaučosi spremaju za novu epohu u kojoj će oslonac reprezentacije da čine mlade snage. Bilo ih je i-ha-ha u Kaliforniji, gde je tim privremenog selektora Lionela Skalonija slavio pogocima Gonzala Martineza iz jedanaesterca (27. minut), Đovanija Lo Selsa (35) i Đovanija Simeonea (44).

Izabrane vesti

Kakav je otklon od onog rusvaja u državnom timu od pre dva meseca napravljen najbolje pokazuje činjenica da je samo jedan starter iz četvrtfinalnog okršaja sa Francuskom bio sinoć na terenu. U pitanju je levi bek Ajaksa Nikiolas Taljafiko, kome je pripala kapitenska traka da diriguje novom selekcijom, u kojoj su svi pomenuti strelci dali debitantske golove i planili žarom, energijom, poletnošću, trčanjem... Uostalom, to se i očekivalo s obzirom da je preko puta bila reprezentacija koja praktično podseća na amatere.

Glavne poluge ove nove Argentine su činili upravo pomenuti Lo Selso - iznudio jedanaesterac, a onda bombom iz voleja pogodio za 2:0 – napadač Boke juniors Kristijan Pavon, mali Čolov Simeone, koji je odlična izdanja iz Serije A preneo u reprezentaciju za koju je debitovao golom, kao i još jedan igrač iz Buenos Ajresa, Riverov veznjak Nikolas Martinez... Osim Martineza i Simeonea, za Južnoameričku selekciju debitovali su još golman Heronimo Rulji, desni bek Renco Saravija i vezista Ezekijel Palasios.

Argentina je igrala u sasatvu: Rulji – Saravija, Pecela (od 56. Franko), Ramiro Funes Mori (od 66. Kaneman), Taljafiko – Lo Selso, Paredes (od 46. Askasibar), Palasios – Pavon (od 46. Vargas), Simeone, Martinez (od 56. Vaskez).

Naredni rival joj je Kolumbija, u noći između utorka i srede. Možda tad zaigraju napadači Juventusa i Intera. Teško da baš ne mogu u ovoj konkurenciji makar šansu da dobiju.

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Venecuela – Kolumbija 1:2
Sjedinjene Američke Države – Brazil 0:2
Ekvador – Jamajka 2:0
Meksiko – Urugvaj 1:4
Argentina – Gvatemala 3:0


tagovi

reprezentacija ArgentinePrijateljske utakmiceđovani Lo SelsoĐovani Simeone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara