©Starsport
©Starsport

Njegoš junak Novosađana: Karađorđe neosvojiva tvrđava za Pazarce

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.03.24. | 22:13

Prvencem zimskog pojačanja Vojvodina stigla do tri boda 1:0

Posle lošeg otvaranja prolećnog dela sezona Vojvodina je uhvatila zalet i ne namerava da stane! Prvencem Njegoša Petrovića u 85. minutu Novosađani su uspeli da probiju bedem odbrane Novog Pazara i stignu do prvog het-trika pobeda nakon tri godine posta – 1:0.

Tako su Lale ovom pobedom se dodatno udaljile od Pazaraca, jednih od direktnih konkurenata za Evropu, ali se i bodovno izjednačile na tabeli sa petoplasiranim Čukaričkim, te su sad na samo bod zaostatka za Radničkim 1923.

Izabrane vesti

Nastavila se tradicija, te Novi Pazar i dalje nema pobedu u Novom Sadu.

Promašila je prethodno Stara dama sve i svašta, Mihailo Ivanović i Dejan Zukić bili su nespretni sa pet metara, Vukan Savićević je pogodio stativu, ali je na kraju uloga heroja pripala Njegošu Petroviću u finišu meča.

Navikao je trener Vojvodine Božidar Bandović navijače na česte rotacije u timu, a u odnosu na meč sa IMT-om napravio je samo dve promene. Susret je počeo Njegoš Petrović na mestu zadnjeg veznog umesto Mateusa Indija, dok je Mihailo Ivanović zamenio Andriju Radulovića – osetio se dosta njegov izostanak – koji se zbog povrede nije našao ni u protokolu. Zanimljivo, Ivanović je igrao na mestu iza špica, te je Uroš Nikolić delovao po desnom krilu, na levom krilu se našao standardno Zadi Seri, a u srcu napada Aleksa Vukanović, koji se često izvlačio na levu stranu i stvarao probleme gostujućim defanzivcima.

Vrlo skromnih prvih dvadesetak minuta je gledala publika na „Karađorđu“, jer obe ekipe nisu imale petlju da krenu otvorenije. Sredinom prvog perioda Voša je pokazala znake buđenja i nametnula inicijativu. Kreirali su domaći nekoliko opasnih napada, uglavnom po levoj strani preko Alekse Vukanovića, ali je odbrana gostiju preživela. Baš kao i jedan veoma dobar pokušaj Uroša Nikolića sa ivice šesnaesterca, kada je lopta prozujala tik iznad prečke. Novosađani su zapretili i preko Marka Bjekovića (poslao bombu sa ivice šesnaesterca, ali pogodio samo spoljni deo mreže), te kapitena Dejana Zukića (loše šutirao iz izgledne pozicije). S druge strane, ekipa Igora Matića bila je poprilično bezopasna. Vredan pomen u ovom periodu je jedan opasan kontranapad, kada je ispred Nikole Srećkovića na tri metra ispred gola u poslednjem momentu uklizao Marko Bjeković, ali se ispostavilo da je ofanzivac Pazara bio u velikom ofsajdu, kao i napad kada se posle dobrog proboja Adešine u kaznenom prostoru nisu dobro snašli Srećković i Obradović, pa se na obaveznu pauzu otišlo bez pogodaka.

„Hoćemo pobedu“, skandirali su u tim momentima najvatreniji navijači Vojvodine, a kao da su fudbaleri Stare dame poslušali reči vernih pristalica, pa su vrlo agresivno otvorili drugo poluvreme. Dve stoodstone prilike u razmaku od pet minuta propustili su izabranici Božidara Bandovića. Najpre je Mihailo Ivanović, posle očajne reakcije gostujuće odbrane, šutirao sa samo pet metara, ali je odlično reagovao golman Pazaraca Nikola Mirković, a potom je Dejan Zukić iz iste razdaljine promašio ceo gol, na sjajnu asistenciju Stefana Đorđevića. Prosto neverovatno da takve dve prilike domaćini nisu pretvorili u bar jedan pogodak. Opredeljenje Plavih bilo je očigledno da svoju šansu vrebaju iz tranzicije, a nakon što su preživeli taj početni nalet Stare dame, Bandović je pokušao izmenama da promeni rezultat.

Na terenu su se našli talentovani Lazar Jovanović i Vukan Savićević, a i Matić je osvežio tim poslavši u vatru Nikolu Karaklajića, Mihajla Petkovića i oporavljenog Marka Šćepovića, koji je iz prvog kontakta sa loptom iz situacije jedan na jedan prebacio ceo gol. Prethodno ga je posle kontranapada upolsio oldično Adešina, ali bivši napadač Partizana nije znao da kazni domaćina za velike promašaje.

A već u sledećem napadu stativa je spasila goste, zategnuo je praćku sa dvadesetak metara Vukan Savićević, ali se ona od konstrukcije gola otišla u gol-aut.

Ipak, Voša je probila bedem gostiju u 85. minutu kada je Njegoš Petrović prvencem u dresu Stare dame posle odličnog proigravanja rezerviste Normana Kembela doneo domaćinu sva tri boda.

VOJVODINA – NOVI PAZAR 1:0 (0:0)

/Petrović 85/

Novi Sad

Stadion: Karađorđe

Gledalaca: 3.000

Sudija: Momčilo Marković

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević 6,5 – Bjeković 6,5, Crnomarković 6,5, Korać 6,5, Đorđević 6,5 – Petrović 7,5, Zukić 6 (od 78. Kembel 6,5) – Nikolić 6 (od 66. Savićević 6,5), Ivanović 6 (od 66. Jovanović 6), Zadi Seri 6,5 (od 90. Milosavljević) – Vukanović 6,5

NOVI PAZAR (4-3-3): Mirković 6 – Bojat 6, Fajed 5,5, Čermelj 5,5, Anan 6 – Momčilović 6 (od 88. Islamović), Sise 5,5 (od 89. Ho), Suma 6,5 (od 66. Petković) – Adešina 6, Obradović 5,5 (od 74. Šćepović-), Srećković 5,5 (od 66. Karaklajić 5,5)

Igrač utakmice: Njegoš Petrovič (Vojvodina) 7,5

MOZZART BET SUPERLIGA – 26. KOLO

Subota

Radnik - IMT 0:1 (0:0)

/Lutovac 72/

Voždovac - Čukarički 1:1 (0:1)

/Miletić - Adžić/

Spartak - TSC 2:4 (0:2)

/Mijić 58, Ubiparip 65 - Radin 17, Ćirković 29, 73, Jovanović 54/

Vojvodina - Novi Pazar 1:0 (0:0)

/Petrović 85/

Nedelja

13.30 (7.50) Mladost Lučani (4.40) Partizan (1.45)

16.00 (1.07) Crvena zvezda (12.0) Radnički 1923 (22.0)

18.00 (2.30) Železničar (3.40) Javor (3.10)

20.00 (2.10) Napredak (3.40) Radnički Niš (3.60)



tagovi

FK VojvodinaFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara