Kalum Vilson postiže gol (Reuters)
Kalum Vilson postiže gol (Reuters)

Njukasl broji sitno, a torpedira silovito na putu ka Ligi šampiona - 10 golova u dve utakmice!

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.04.23. | 22:54

Everton je zreo za selidbu u Čempionšip, a ispadanje se smeši i Sautemptonu

Kakva kanonada Njukasla u razmaku od samo četiri dana! Svrake boje sitno na putu ka Ligi šampiona, a torpediraju rivale silovito. Krenulo je sa pet golova u mreži Totenhema za svega 20. minuta fudbala, a nastavilo se večeras protiv nesrećnog Evertona koji je čini se zreo za selidbu u Čempionšip. Petarda na Gudisonu nije pukla samo sticajem okolnosti, a Njukasl je za poslednjih 180 minuta fudbala postigao čak 10 golova – 1:4.

Ekipa Edija Haua gazi ka plasmanu u elitno evropsko takmičenje i posle sedam pobeda iz poslednjih osam prvenstvenih utakmica, jedino je pitanje vremena kada će i matematički ostvariti cilj kada su ih pre godinu i po dana preuzeli prebogati vlasnici iz Saudijske Arabije.

Izabrane vesti

Karamele su imale aktivan rezultat do poslednjih 20-ak minuta kada je Njukasl autoritativno počeo da zatvara utakmicu. Razliku posle prvog poluvremena pravio je pogodak Kaluma Vilsona iz 28. minuta, a najbolji strelac tima sa Sent Džejmsis parka se do kraja iskristalisao i kao igrač utakmice. Pobedu je nagovestio Žoelinton kada je u 72. minutu povisio na 2:0, pre nego što je Vilson sjajnim golom sa 20-ak metara najavio treći poraz Evertona u poslednje četiri utakmice.

Možda je bilo onih koji su uoči sezone sumnjali u domete Njukasla, naročito kada se papreno skupo pojačanje od 70.000.000 evra Aleksander Isak povredio već u samom začetku takmičarske godine. Međutim, Hauovi momci su ove sezone igrački nadmašili gotovo ceo premijerligaški karavan osim Mančester Sitija i Arsenala.

GOLČINU KALUMA VILSONA POGLEDAJTE OVDE.

Ofanzivac domaćina Dvajt Meknil je u 80. minutu zatresavši mrežu direktno iz kornera pokušao da poljulja rivala, ali je odgovor Njukasla bio ekspresan. Minuta kasnije, Isak je napravio nestvaran slalom po boku, prolazio kroz defanzivce Evertona kao da su duhovi, pre nego što je uspeo da pošalje loptu na drugu stativu gde ju je Marfi samo ćušnuo u mrežu. Fabijan Šar je u 90. minutu ostao kratak za gol zbog nedozvoljene pozicije što nikako ne kvari celokupan utisak koji su svrake ostavile u Liverpulu.

Everton je ostao pretposlednji na tabeli sa 28 bodova, četiri više od fenjeraša Sautemptona koji je u duelu sa Bornmutom propustio priliku da zapliva ka površini - 0:1. Dva udarca u okvir gola domaćina na Sent Merisu bilo je premalo za nagoveštaj snage potrebne da se opstane u društvu najjačih. Svecima je na kraju presudio pogodak Tavernijea iz 50. minuta.

PREMIJER LIGA – 33. KOLO

Utorak

Vulverhempton - Kristal Palas 2:0 (1:0)

/Andersen 3ag, Neves 90pen/

Aston Vila - Fulam 1:0 (1:0)

/Mings 21/

Lids - Lester 1:1 (1:0)

/Sinistera 20 - Vardi 80/

Sreda

Notingem Forest - Brajton 3:1 (1:1)

/Gros 45+3ag, Danilo 69, Gibs-Vajt 90+1pen - Buonanote 38/

Vest Hem - Liverpul 1:2 (1:1)

/Paketa 12 - Gakpo 18, Matip 67/

Čelsi - Brentford 0:2 (0:1)

/Asplikueta 37ag, Embuemo 78/

Mančester Siti - Arsenal 4:1 (2:0)

/De Brujne 7, 54, Stouns 45+1, Haland 90+5 - Holding 86/

Četvrtak

Everton - Njukasl 1:4 (0:1)

/Meknil 80 - Vilson 28, 75, Žoelintion 72, Marfi 81/

Sautempton - Bornmut 0:1 (0:0)

/Tavernije 50/

Totenhem - Mančester Junajted (u toku)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Kalum VilsonNjukasl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara