Markinjos i Bruno Gimaraiš (Foto: Reuters)
Markinjos i Bruno Gimaraiš (Foto: Reuters)

Njukasl izdvojio 40.000.000 za Bruna Gimaraiša, čeka se samo odgovor veziste

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.01.22. | 22:03

Zahtevi Liona ispunjeni, Brazilcu ponuđena četiri puta veća primanja

Njukasl se sprema za furiozan finiš prelaznog roka. Dosad su novi vlasnici potrošili oko 40.000.000 evra na dva pojačanja - spremaju se da izdvoje još toliko za Bruna Gimaraiša. Naime, kako prenosi ugledni Ekip, ponuda na adresu Liona je poslata, odgovara zahtevima francuskog kluba, dok novinar brazilskog Globa Eduardo Hagn ističe i da je prihvaćena, te da je ostalo još da se 24-godišnji vezista izjasni.

Gimaraiš je ove zime važio za veliku želju Arsenala, ali Tobdžije nisu uspele da se dogovore sa Lionom. Njukaslovi vlasnici iz Saudijske Arabije nemaju problem sa novcem, pa se spremaju da potuku konkurenciju za potpis brazilskog reprezentativca.

Izabrane vesti

Ekip navodi da niko iz njegove okoline nije hteo da se oglasi povodom ponude sa Sent Džejms Parka, ali da bi vezista trebalo da dobije četiri puta veća primanja u Engleskoj nego što ima u Lionu - na Žerlanu zarađuje 220.000 evra mesečno. To će ga svakako naterati na razmišljanje i pored činjenice da ga u Njukaslu čeka borba za opstanak, ali i da ga prate klubovi poput Arsenala i Juventusa.

Bivši vezista Atletiko Paranensea je u Lion stigao pre dve godine za 20.000.000 evra, pa bi tako Francuzi mogli da udvostruče uloženi novac. Na takmičarskom planu će se naći u problemu, s obzirom da je Gimaraiš bio važan šraf u sistemu Petera Bosa. U tekućoj sezoni je upisao 25 nastupa i postigao šest pogodaka za francuski klub.

Njukasl je zasad u prvom prelaznom roku sa novim, bogatim vlasnicima doveo dva pojačanja. Iz Atletiko Madrida je angažovan Kiran Tripijer, dok je Barnliju plaćena klauzula od 30.000.000 evra za iskusnog napadača Krisa Vuda. Veliki broj igrača se dovodi sa klubom, ali kako stoje stvari treća januarska akvizicija bi trebalo da bude 24-godišnji centralni vezista Bruno Gimaraiš.


tagovi

Bruno GimaraišZimski prelazni rok 2022NjukaslLion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara