(©Reuters)
(©Reuters)

Njukasl 'jurio' Ligu Evrope, a sad mu 'visi' i Liga konferencije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.05.24. | 18:02

Kristal Palas potvrdio fantastičnu formu i na gostovanju Vulverhemtponu - 3:1

Bio je Brajton u slobodnom padu punih mesec dana, prosipao bodove na svakom koraku od kraja marta, a onda se ulaskom u maj povampirio i zagorčao život onima što i dalje imaju za šta da se bore. U prošlom kolu je zadao udarac Aston Vili u pohodu na Ligu šampiona, a ove subote sapleo i Njukasl, koji ima evropske ambicije – 1:1 (1:1).

Ekipa Edija Haua maksimalno je iskoristila Totenhemovo porstanje u prethodnom periodu i serijom dobrih rezultata uključila se u borbu za Ligu Evrope. Međutim, posle današnjeg remija moraće na Sent Džejmsis parku da se zabrinu i za plasman u Ligu konferencije pred preostala dva kola pošto će se Čelsi i Mančester Junajted bodovno izjednačiti sa njim ukoliko savladaju Notingem Forest odnosno Arsenal.

Izabrane vesti

Brajton je u prvom poluvremenu kao na mikroskopu uspeo da ogoli sve mane Njukaslove odbrane, usled mnogobrojnih povreda sastavljene od uglavnom drugopozivaca, i vrlo lako mogao da postigne i više golova do pauze. A, taj jedan došao je u 18. minutu posle užasne reakcije čitavog domaćeg tima kod kornera koju je naplatio Džoel Veltman. Gosti su u tim trenucima bili znatno konkretniji, a priliku da nokautira rivala imao je u finišu Hulio Ensiso, međutim, ni u jednoj od dve šanse u kojima se našao nije se najbolje snašao.

Ekspresno je na drugoj strani mogao da ga kazni Aleksander Isak – sprečio ga je Bart Verbrugen. Njega jeste, ali samo koji minut kasnije nije uspeo da osujeti i pokušaj Šona Longstafa. Aron Gordon je uradio najveći deo posla po levoj strani, poslao pas za Eliota Andersona, a ovaj vratio loptu saigraču iz veznog reda koji ju je zakucao u mrežu sa pet metara...

Za razliku od prvog, drugo poluvreme nije bilo previše sadržajno. Njukasl je preuzeo inicijativu, pokazavši nameru da preokrene rezultat, ali do njega nije došao iako su u 85. minutu na Sent Džejmsis parku pomislili da će imati razloga za slavlje. Ipak, Gordonov pogodak poništen je zbog ofsajda u kojem se našao asistent Migel Almiron.

U meču odigranom u istom terminu Kristal Palas je na Molinjuu potvrdio fantastičnu formu u kojoj se nalazi od dolaska Olivera Glaznera na mesto trenera. Londonski Orlovi savladali su Vulverhempton, upisavši peti trijumf u poslednjih šest kola - 3:1 (2:0).

Da naprave nešto značajnije u aktuelnoj sezoni sada je već kasno, ali na osnovu trenutnih partija koje pruža njihov tim navijači Kristal Palasa imaju pravo da se nadaju nečemu većem od pukog ostanka u ligi. Glaznerovim dolaskom čitav tim je proigrao, ali je bez ikakve sumnje više od ostalih profitirao Žan Filip Mateta. Francuski napadač je na gostovanju Vulvsima nastavio golgetersku seriju započetu krajem februara. Današnji pogodak bio je Matetin deseti - ukupno 13 u Premijer ligi od starta sezone - otkako je Glazner preuzeo Palasovu klupu. U tom periodu jedino je Kol Palmer više puta tresao mreže rivala. I to samo jednom više.

Blistao je, kao po običaju, i Majkl Olise, koji je na maestralan način doneo prednost gostima, dva minuta kasnije odradio veliki deo posla i kod Matetinog gola, da bi dvadesetak minuta kasnije spojio sa golom i Eberečija Ezea. Mateus Kunja je sredinom drugog poluvremena dvanaestim ligaškim pogotkom prepolovio zaostatak, ali je nada Vulverhemptonovih navijača da bi mogli da izbegnu i četvrti poraz u poslednjih pet utakmica prekratko trajala. Ubio ju je Eze samo pet minuta kasnije.

PREMIJER LIGA - 36. KOLO

Subota

Fulam - Mančester Siti 0:4 (0:1)

/Gvardiol 13, 71, Foden 59, Alvarez 97/

Bornmut - Brentford 1:2 (0:0)

/Solanki 90 - Embuemo 87, Visa 90+5/

Everton - Šefild Junajted 1:0 (1:0)

/Dukure 31/

Njukasl - Brajton 1:1 (1:1)

/Longstaf 45+5 - Veltman 18/

Totenhem - Barnli 2:1 (1:1)

/Poro 32, Van de Ven 82 - Brun Larsen 25/

Vest Hem - Luton 3:1 (0:1)

/Vord Prauz 54, Souček 65, Erti 77 - Lokonga 6/

Vulverhempton - Kristal Palas 1:3 (0:2)

/Kunja 67 - Olise 26, Mateta 28, Eze 73/

18.30: (3,40) Notingem Forest (3,50) Čelsi (2,10)

Nedelja

17.30: (7,50) Mančester Junajted (4,60) Arsenal (1,42)

Ponedeljak

21.00: (4,40) Aston Vila (3,90) Liverpul (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaVulverhemptonKristal PalasNjukaslBrentfordBornmutBrajton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara