Foto: Reuters
Foto: Reuters

Njukasl našao plejmejkera: Lionov Brazilac u premijerligašu za 50.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pet. 28.01.22. | 02:31

Svrake na korak od ozvaničenja transfera

Bruno Gimaraiš bi trebalo da tokom petka obavi lekarske preglede i postane novo pojačanje Njukasla koji će za njegovu slobodu platiti oko 42.500.000 na konto obeštećenja i još 8.000.000 bonusa koji se prevashodno odnose na to da li će Svrake preživeti u Premijer ligi.To su najnovije informacije francuskog L'Ekipa. Vezni fudbaler će preglede obaviti u rodnom Brazilu gde se nalazi usled reprezentativnih obaveza, a njegov agent je već stigao u Belo Orizonte.

Gimaraiš se večeras našao u protokolu utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, ali je susret na gostovanju Ekvadoru proveo na klupi. Po povratku iz Kitoa igrača Liona očekuju formalnosti vezane za realizaciju transfera te bi, ukoliko sve protekne po planu, da Južnu Ameriku napusti kao najnovije pojačanje Svraka.

Izabrane vesti

Fudbaler rođen 1997. godine našao se i u beležnicama skauta Arsenala, Mančester Junajteda i Pari Sen Žermena, ali je tim Edija Houa bio najkonkretniji i najozbiljniji u namerama da dovede igrača Liona.

Gimaraiš je u aktuelnoj sezoni odigrao 25 utakmica za francuski tim u kojem ima važnu ulogu arhitekte igre. Uz kreativnosti i zavidno umeće sa loptom Brazilca krasi i marljivost te u Njukaslu veruju da je upravo on idealan izbor za novog plejmejkera.

Vezni fudbaler prema najavama britanskih medija trebalo bi da bude samo jedan u nizu novajlija, a na spisku potencijalnih pojačanja nalazi se i Den Burn, defanzivac Brajtona.


tagovi

Bruno GimaraišNjukaslLion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara