Njukasl spremio rekordni novac za Žoelintona - 40.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.19. | 17:58

Čak je Hofenhajm potvrdio da postoje pregovori. Sve je veoma blizu realizacije

Stiv Brus je imenovan za novog trenera, a Njukasl je spremio potencijalnu bombu. Naime, Svrake su na dobrom putu da dovedu Brazilskog napadača iz Žoelintona iz Hofenhajma. Nemački klub je potvrdio da postoje konkretni pregovori. Ako se sve završi kako je očekivano, bio bi to rekordni transfer Njukasla vredan oko 40.000.000 evra prema pojedinim informacijama sa Ostrva.

Interesovanje za Brazilca postoji već šest meseci, ali Rafa Benitez nije želeo da dovede ovog igrača. Ne zato što je mislio da je loš igrač, već je mislio da novac može da se potroši i na druge pozicije.

Izabrane vesti

Ipak, posle Benitezovog odlaska, klub je pritisnuo ovaj transfer, a novi trener Stiv Brus bi bio zadovoljan da Žoelinton dođe u tim. Napadač je povučen iz tima Hofenhajma ovog popodneva, sa prijateljske utakmice protiv Regensburga, jer njegov menadžer završava transfer u Njukasl.

Hofenhajm je preko Tvitera potvrdio dda postoje konkretni pregovori sa klubom iz Premijer lige te da može da se desi da će Brazilac otići iz nemačkog tima. Vulverhempton se ranije pominjao kao moguća destinacija za Brazilca.

Žoelinton je u Hofenhajm stigao iz Sport Recifea 2014. godine. Postigao je 11 golova na 35 utakmica prošle sezone.

Ukoliko se ovaj transfer realizuje sigurno će prebaciti 22.000.000 koliko je Njukasl dao za Migela Almirona, a Žoelington će možda biti i najskuplja prodaja Hofenhajma u istoriji, malo skuplji i od Roberta Firmina koji je otišao u Liverpul za malo manje od 40.000.000 evra.

Dolazak Žoelintona bi trebalo da ublaži odlazak Ajozea Pereza iz tima. Mogle bi Svrake zaista da pogode sa ovim igračem koga su neki nazvali naslednikom Firmina u Hofenhajmu. Pogledajte ispod šta zna "novi Firmino".

FOTO: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara