Bruno Gimaraeš (Reuters)
Bruno Gimaraeš (Reuters)

Njukaslov Brazilac od 40.000.000: Pričao sam i sa Arsenalom, ali ovde ciljamo Ligu šampiona i Premijer ligu

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.03.22. | 12:30

Bruno Gimarais o razlozima zbog kojih je izabrao Svrake, o treneru Ediju Hauu, odrastanju...

Preko 100.000.000 evra uložio je Njukasl u januarska pojačanja i kako stvari stoje, ne kaje se ni za jedna jedini cent. Ni za 42.000.000 koliko je plaćeno Lionu za Bruna Gimaraisa, vezistu koji je na početku mandata u redovima Svraka dobijao šansu doslovce na kašičicu. Minut protiv Evertona, minut protiv Aston Vile, pa dva minuta na terenu u duelu protiv Vest Hema. I u mečevima protiv Brajtona i Brentforda bio je epizodista, a kada mu je trener Edi Hau ponudi priliku za prvi start odužio se sjajnim golom za preokret protiv Sautemptona.

Izabrane vesti

"Ne volim da gubim. Naredna dva dana nakon svakog poraza mi jako teško padaju. Kada izgubim, molim se da ćemo pobediti u narednoj utakmici i da ćemo potisnuti ta negativna osećanja", rekao je Gimarais u razgovoru za Skaj sport.

Trenutno Brunu nema šta teško da pada jer Njukasl uz Liverpul, pa i Arsenal i Čelsi, krasi najbolja forma u Premijer ligi. Ekipa nije izgubila na poslednjih sedam prvenstvenih duela, a na šest je upisala pobede. Od davljenika i poslednjeplasiranog tima engleske elite do tima koji hita ka sredini tabele. To bi trebalo da bude maksimum do kraja ove sezone, ali na leto se čekaju tektonski potresi koje će Svrake izazvati u prelaznom roku, te napad na evropski fudbal.

"Ukoliko klub ima projekat i želi maksimalno da se ostvari, onda to uključuje i osvajanje Lige šampiona. To je najveće takmičenje na svetu, ali očigledno da nam je u glavi takođe i osvajanje Premijer lige. Ona je brza i inzenzivna. Fizički gledano slična je francuskoj Ligi 1, ali definitivno brža."

Оsvrnuo se Bruno na ciljeve jednog od najambicioznijih sportskih projekata današnjice, iako je jasno da Njukasl ne može nikako u Ligu šampiona pre takmičarske 2023/24. Veliko je pitanje da li će i tada uspeti da se domogne najatraktivnijeg klupskog takmičenja na svetu u konkurenciji velike šestorke.

Nije reprezentativac Brazila krio ni da je zimus bio u kontaktu sa pojedinim engleskim velikanima, prvenstveno sa Arsenalom.

"Razgovarao sam sa još nekoliko klubova. Ali jedina konkretna ponuda došla je od Njukasla i zaista sam želeo da dođem ovde. Oduvek sam imao cilj da zaigram u Premijer ligi, a povrh svega deo sam novog sportskog projekta."

Novi vlasnici Njukasla iz Saudijske Arabije su nakon smene Stiva Brusa, poklonili poverenje Ediju Hauu i procenili da je u datom trenutku on najbolji izbor za kormilara ekipe koja se do februara grčevito borila za opstanak.

"Dopada mi se, vrlo je pametan. Razmišljanja mu idu postepeno, od utakmice do utakmice", rekao je Gimarais o šefu stručnog štaba koji se mučio na početku mandata gde je poražen na pet od uvodnih osam mečeva.

Možda ne bismo danas pisali o talentovanom Gimaraesu, pred kojim je, istina, još mnogo dokazivanja, da njegov fudbalski razvoj nije prošao kroz kritičku mašinu njegovog oca.

"Kada sam bio klinac, nije mi bilo lako jer sam dobijao mnogo kritika od moga oca. Tada je bilo mnogo negativnosti, ali danas kada sam profesionalac, dobijam puno pohvala. Sve to zbog konstruktivne kritike."

Za kraj, Bruno nije okrenut stilu života koji je svojstven dobrom delu mladih narastajućih fudbalskih zvezda.

"Ne volim da pijem alkohol, niti da izlazim previše. Volim da provodim vreme sa devojkom, roditeljima i psoma - uživam i u video igricama i razgovorima sa prijateljima. Izuzetno sam fokusiran na stvari koje želim da radim i u kojima uživam", zaključio je Gimarais.


tagovi

NjukaslBruno Gimaraiš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara