Kai Haverc slavi gol sa saigračima (©Reuters)
Kai Haverc slavi gol sa saigračima (©Reuters)

Notingem je Čelsijeva legitimna meta

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.01.23. | 14:51

Plavci žele da potvrde trijumf nad Bornmutom tako što će da uzmu meru davljeniku na Siti Graundu

Plavci su se vratili na pobednički kolosek posle međunarodne pauze i želeće da ponove dobar nastup protiv Notingema, koji je u prošlom kolu izgubio od Mančester Junajteda. Šumari su sasvim legitimna meta za Čelsi, učesnika Lige šampiona, pošto ima posla sa novajlijom kojem ne ide baš najbolje.

Notingem nije uspeo da preživi gostovanje na Old Trafordu protiv Mančester Junajteda na Boksing dej, izgubivši sa 3:0. Šumari su tako poraženi šestu utakmicu uzastopno u gostima ove sezone i deveti put ukupno.

Izabrane vesti

Iako Čelsi doživljava jedan od najgorih početaka sezone u poslednjih nekoliko godina, strateg Notingema Stiv Kuper je svestan da su Plavci i dalje veoma opasan protivnik.

"Svi smo uzbuđeni zbog utakmice, ne mislim da su imali tako loš početak sezone. To ne menja činjenicu da nas očekuje zaista teška utakmica. To je jedan od susreta kojima se naš tim zaista radovao već duže vreme. Oni su ipak jedan od najboljih timova u Premijer ligi i moramo da učinimo sve da pobedimo", rekao je Kuper na konferenciji pre meča.

17.30: (5,50) Notingem Forest (3,80) Čelsi (1,65)

Domaćima će nedostajati nekoliko igrača. Van stroja su Bjankone, Kujate, Nijakate, Ričards i Gibs-Vajt. Neizvestan je i Lingardov start.

Čelsi je u prošlom kolu pobedio Bornmut sa 2:0 na svom terenu. Plavci su odlučili pitanje pobednika već u prvom poluvremenu, kada su se nedugo jedan za drugim proslavili Haverc i Maunt.

Strateg Grejam Poter je bio pun hvale za svoje igrače posle utakmice i bio je veoma zadovoljan njihovim stavom. Međutim, on je pre nedeljne utakmice rekao da tim ima još prostora za napredak.

"U odnosu na prethodnu godinu imali smo uspona i padova, što mislim da je normalno u svakom fudbalskom klubu. Bitno je da se usavršavamo i radimo na sebi, jednostavno. Nije nam bilo lako pre međunarodne pauze. Nastupi nisu bili onakvi kakvi bismo želeli, a rezultat je bio sličan. Notingem će biti motivisan protiv nas. Očekujemo tešku utakmicu", rekao je menadžer Čelsija.

Broja, Fofana, Džejms i Kante neće biti dostupni za sudar na Siti Graundu. Mendi, Loftus-Čik i Čilvel imaju lakše povrede i njihov nastup je pod znakom pitanja.

ENGLESKA 1 – 18. KOLO

Subota

Vulverhempton - Mančester Junajted 0:1 (0:0)

/Rašford 76/

Bornmut - Kristal Palas 0:2 (0:2)

/Ajev 19, Eze 36/

Fulam - Sautempton 2:1 (1:0)

/Vord-Prauz 32ag, Palinja 88 - Vord-Prauz 56/

Mančester Siti - Everton 1:1 (1:0)

/Haland 24 - Grej 64/

Njukasl - Lids 0:0

Brajton - Arsenal 2:4 (0:2)

/Mitoma 65, Ferguson 77 - Saka 2, Edegor 39, Enketija 47, Martineli 71/

Nedelja

15.00: (1,75) Totenhem (3,60) Aston Vila (4,90)

17.30: (5,50) Notingem Forest (3,80) Čelsi (1,65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaNotingem ForestČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara