Di Natale, Nočerino, Akvilani, Barzalji (©Reuters)
Di Natale, Nočerino, Akvilani, Barzalji (©Reuters)

Nova generacija italijanskih trenera: Di Natale, Nočerino, Akvilani, Barzalji...

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.07.21. | 00:21

Bivši reprezentativci položili za Uefinu A licencu

Osvajao je trofeje kao igrač, ali još više kao trener. Roberto Mančini u nedelju će imati priliku da se posle klupskog dokaže i na reprezentativnom nivou.

Već jeste, plasmanom Italije u finale Evropskog prvenstva, a preko domaćina Engleske pokušaće u nedelju da se popne na najviši stepenik kontinentalnog fudbala.

Izabrane vesti

NEDELJA, 21.00: (2.90) ITALIJA (2.90) ENGLESKA (2.75)

U međuvremenu, dok su oči nacije uperene u nacionalni tim, Italijani rade na formiranju novih kadrova. Četvorica bivših reprezentativaca nalaze se u grupi onih koji su u sredu položili za Uefinu A licencu i uskoro bi mogli da počnu samostalno da vode neku ekipu mlađih selekcija, ženski tim ili od trećeligaša naniže, saopštio je FS Italije.

Reč je o nekadašnjem golgeteru Udinezea Antoniju Di Nataleu, bivšem vezisti Rome, Liverpula, Juventusa, Milana... Albertu Akvilaniju, te dugogodišnjem štoperu Juventusa Andrei Barzaljiju i Antoniju Noćerinu, bivšem vezisti koji je najviše igrao za Palermo, ali je bio i član Juventusa, Milana, Vest Hema...

Videćemo kako će im se razvijati nove karijere, a neki već imaju angažmane. Di Natale je na klupi trećeligaša Kararezea, dok Akvilani vodi mladi tim Fjorentine.

Od onih koje smo ne tako davno gledali u kopačkama italijanskih klubova, kraj aut-linije danas, uz pomenutog Mančinija, komanduju Antonio Konte, Andrea Pirlo, Filipo i Simone Inzagi, Đenaro Gatuzo, Siniša Mihajlović, Stefano Pioli, u Crvenoj zvezdi Dejan Stanković...

Neki s više, neki s manje uspeha.


tagovi

Serija AAntonio di NataleAlbero AkvilaniAntonio NočerinoAndrea Barzalji

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara