"Prvenac za Srbiju: Fejsal Mulić"
"Prvenac za Srbiju: Fejsal Mulić"

Nova petarda Orlića, Muliću trebalo sedam minuta za debitantski gol (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.10.15. | 19:56

Osim napadača Minhena blistali još i Luković i Ožegović koji su postigli po dva pogotka

Prvenac za Srbiju: Fejsal Mulić

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije (U-21) dobila je lagano trening meč sa Andorom (5:0) u Novom Sadu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. 

Izabrane vesti

Izabranici Tomislava Sivića zabeležili su očekivanu pobedu pred oko 2.000 gledalaca na stadionu Karađorđe i barem do sutrašnjeg okršaja Slovenije i Italije, dočepali se pozicije broj jedan na tabeli naše kvalifikacione grupe. Bila je ovo još jedna lepa i ubedljiva predstava našeg tima, koji je prošlog meseca otvorio kvalifikacije ubedljivom pobedom nad Litvanijom ui Gornjem Milanovcu (5:0).

Ponovo je kostur nove mlade reprezentacije činio veliki broj zlatnih omaldinaca sa Novog Zelanda i evidentno je da ova generacija poseduje dosta dobar kvalitet. Tu su Gaćinović, Antonov, Gajić, Zdjelar, Grujić, Veljković, Jovanović... 

Andora je stigla na ovaj meč sa očiglednom namerom da primi što manje golova, i donekle je uspela, jer se vratila kući sa samo pet komada u mreži. Seriju je otvorio Andrija Luković, maldi fudbaler PSV-a, koji je udarcem sa 16 metara lako matirao golmana gostiju Silverija.

Dirigovao: Marko Grujić

Napadali su naši fudbaleri tokom celog meča, imali su prilike, ali lopta u pojedinim slučajevima nije htela u gol. Pogađali smo u nekoliko navrata okvir gola, a na 2:0 povisio je Ognjen Ožegović iz opravdano dosuđenog jedanaesterca u 38. minutu. Bio je to rezultat prvog poluvremena, a u nastavku videli smo još bolju i efikasniju igru našeg tima. 

Ožegović je već u 47. minutu povećao na 3:0 glavom, na pas Nemanje Antonova, dok je četvrti gol bio ponovo delo Andrije Lukovića i to takođe glavom. Posle lepog centaršuta Čavrića sa desne strane mladi fudbaler, koji je na ovom meču nosio desetku, pokazao je da na njega selektor Sivić zaista može ozbiljno da računa.

Dve utakmice - 10 golova: Orlići

Ipak, najupečatljiviji momenat meča sa Andorom desio se u 65. minutu, kada je debitantski gol za Orliće u svom drugom zvaničnom meču postigao Fejsal Mulić. Napadač Minhena 1860, koji je rodom iz Novog Pazara, upisao se ustrelce na pas Ognjena Ožegovića i to zanimljivo samo sedam minuta nakon što je ušao u igru umesto Mijata Gaćinovića

Do kraja je naša reprezentacija mogla da postigne još koji gol, ali i ovako je sasvim solidno okončan ovaj meč koji je poslužio kao dobra proba za naredno gostovanje koje Orlčiće očekuje protiv Litvanije sledećeg utorka (13. oktobar).

--------------------------------------------

SRBIJA – ANDORA 5:0 (2:0)

Strelci: Luković (9'), 52, Ožegović (38' penal), 47, Mulić (65')
Stadion: Karađorđe (Novi Sad)
Gledalaca: 2.000
Sudija: Vladimir Vnuk (Slovačka)

SRBIJA: Čupić, Gajić, Veljković, Jovanović, Antonov (od 68. Pavlovski), Grujić (od 46. Plavšić), Zdjelar, Gaćinović (od 58. Mulić), Luković, Čavrić, Ožegović.

ANDORA: Silverio, Rubio, Ljovera, Sarames, Arveljos, Rejes, Nogera (od 54. Kunja), Alvarez, Alaez, Bove, Matos. 

Pratite MOZZART i na Vajberu!

FOTO: Star Sport 


tagovi

Ognjen Ožegovićmlada reprezentacija SrbijeFejsal MulićAndrija Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara