Ivković (© MN Press)
Ivković (© MN Press)

Nova rokada u Banjaluci: Tomislav Ivković četvrti trener Borca u sezoni

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.04.22. | 14:28

Umesto Nemanje Miljanovića

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Borac je na trećem mestu tabele u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Prvo je nemoguća misija, ali ako je u nečemu vodeći, to su strukturne promene. Banjalučani su u tekućoj sezoni dobili čak četvrtog trenera. Upravo ta činjenica predstavlja jedan od rekorda, u bližoj prošlosti nije upamćeno da je neka ekipa promenila više stratega. A do kraja je ostalo još devet rundi.

Izabrane vesti

Umesto dosadašnjeg šefa struke Nemanje Miljanovića, na klupu će sesti Tomislav Ivković, aktuelni sportski direktor kluba. Razlog za rokadu je gostujući remi u Prijedoru sa Rudarom (2:2), posle čega je Miljanović podneo ostavku uz reči kako je ekipi potrebna šok terapija. Borac je udaljen od titule, ispao je u Kupu BiH, ali nije imao loše rezultate, međutim, da se u klupskim strukturama nešto dešava, dokaz je i činjenica da će Ivković biti četvrti strateg koji će ove sezone predvoditi Borac.

U ovu sezonu krenuo je Marko Maksimović, koji je u prethodnoj osvojio titulu. Posle loših rezultata, kratku epizodu imao je Zoran Kiza Milinković, posle svega tri utakmice je odstupio, a umesto njega došao Nemanja Miljanović. Ni to nije funkcionisalo, pa je odlučeno da Tomislav Ivković iz direktorske fotelje zaduži trenersku opremu i lati se posla, kojeg je prošle sezone obavljao u sarajevskom Željezničaru.

Upravo je legendarni jugoslovenski golman i predstavljen u klubu iz Platonove ulice, gde će pokušati da ugasi požar.

Nema potrebe da sad nekom govorim i da razuveravam da dolazak u Borac nije bio vezan za preuzimanje ekipe. Imao sam dobar odnos sa Nemanjom, sprijateljili smo se, žao mi je što se to desilo, ali on najbolje zna zašto je doneo odluku kojoj se nisam nadao. Osvajanje bodova po meni je bilo u redu, imao je razloge što je otišao. Promeniti tri trenera u sezoni, a ja sam četvrti, sigurno nije dobro. Moramo svi u klubu misliti na drugačiji način, biti organizovaniji i da dovedemo klub na nivo da ne prolazi kroz ovakva turbulentna vremena“, rekao je Ivković.

Njegova prednost je što dobro poznaje kadar, bio je prisutan na svim treninzima i nije mu potreban peroiod upoznavanja.

Hoću da ekipa igra slobodno, sa samopouzdanjem, da stvara što više šansi i nastoji da igramo i za publiku. Svi igrači i članovi stručnog štaba ostaju, verujem u njih i nema potrebe da se nešto menja. Što se tiče igrača, nema velikog razmimoilaženja u idejama sa Nemanjom, možda ćemo promeniti sitnice u načinu igranja i malo u taktičkom smislu, da nastojimo da izgledamo malo drugačije. Sigurno neće biti velikih stresova i promena, možda neka rokada pozicije. Najveći problem je sedam stranaca, mislim da do toga nije trebalo doći. Ubuduće će stranci morati da prave razliku, a ne da ih ostavljamo na tribinama“, kazao je Ivković na predstavljanju.

Proslavljeni golman će debitovati u subotu kada na Gradski stadion u Banjaluku stiže Zrinjski, lider je vezao 14 pobeda i nadomak je šampionske krune.


tagovi

Tomislav IvkovićBorac Banja LukaBorac Banjaluka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara