Marsel Zabicer i Sebastijan Kel (©twitter.com/BVB)
Marsel Zabicer i Sebastijan Kel (©twitter.com/BVB)

Nova saradnja Bajerna i Borusije: Zabicer u Dortmundu za 19.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.23. | 19:47

Austrijski vezista u društvu Humelsa, Rodea, Gecea i Zilea

Često su Bajern Minhen i Borusija Dortmund sarađivali prethodnih godina. Sa Vestfalena su put Bavarske odlazili Torsten Frings, Mario Gece, Robert Levandovski, Rafael Gereiro i Mats Humels, koji je čak dva puta išao i u obrnutom smeru. Vraćao se i Gece svojevremeno iz Minhena za Dortmund, a sa Alijanc Arene su u redove Milionera dolazili i Sebastijan Rode i Niklas Zile. Sada im se pridružio i Marsel Zabicer.

Borusija je i zvanično potvrdila transfer 29-godišnjeg austrijskog veziste, a za njegove usluge je na račun šampiona Nemačke uplatila 19.000.000 evra. Fudbaler koji je drugi deo minule sezone proveo na pozajmici u Mančester junajtedu, parafirao je saradnju sa Milionerima do 2027. godine.

Izabrane vesti

Novajlija će krenuti sa ekipom Edina Terzića put SAD, gde se Dortmund priprema za nastupajuću sezonu.

"Marsel je iskusan igrač koji godinama igra na vrhunskom međunarodnom nivou. Savršeno se uklapa u profil igrača kojeg smo tražili: centralni je vezista koji će nas pojačati i defanzivno i ofanzivno, kao boks-tu-boks igrač. Marsel je fizički veoma snažan, a može da bude i pretnja po protivnički gol. Uvereni smo da će njegova ličnost postati važan šraf ekipe i d aće nam pomoći da budemo još efektivniji u najtežim utakmicama", rekao je sportski direktor Borusije, Sebastijan Kel.

Zabicer je karijeru počeo u austrijskoj Admiri, potom je nastupao za Rapid iz Beča, pre nego što je 2014. postao deo Red Bulovog sistema. Potpisao je a Lajpcig, ali se najpre kalio u Salcburgu, a od 2015. je redovan u ekipi iz Saksonije. Bajern ga je kupio leta 2021. za oko 16.000.000 evra, pa je na njegovom odlasku uspeo i da zaradi.

Iskusni vezista iza sebe ima 217 nastupa u Bundesligi, kao i 36 u Ligi šampiona (računajući i kvalifikacije), te 38 u Ligi Evrope (zaključno sa kvalifikacijama).

"Jedva čekam da se priključim ekipi i obučem dres Dortmunda. Razgovori sa ljudima iz kluba su bili fantastični i pokazali su mi koliko ambiciozan klub želi da bude u narednim godinama. Želim da uradim svoj deo posla kako bi Borusija ispunila ciljeve i da što pre ponovo slavi sa navijačima", istakao je Zabicer po parafiranju saradnje sa Dortmundom.


tagovi

Borusija DortmundBajern MinhenMarsel ZabicerLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Dortmund
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara