Nova stranica istorije Radničkog – prvi put sa četvoricom Afrikanaca

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.03.24. | 09:18

Kuriozitet: Nišlije u porazu od Radnika (0:3) nastupile sa dvojicom Kamerunaca i po jednim fudbalerom iz Gane i Nigerije u startnoj postavi

Šokantan poraz od Radnika (0:3) u meču 23. kola Mozzart Bet Superlige Srbije bacio je u senku jedan zanimljiv podatak koji će svakako postati novi komadić 101-godišnje istorije Fudbalskog kluba Radnički iz Niša.

Nišlije su u nedelju prvi put u svojoj istoriji na jednu prvenstvenu utakmicu izašle sa startnom postavom u kojoj su se našla četvorica afričkih fudbalera – dvojica Kamerunaca Bazil Jamkam i Kolins Faj, Nigerijac Jusuf Bamidele i Edmund Ado, povremeni reprezentativac Gane. Zanimljivo je da Ado zvanično nema status stranca, jer je prošle godine dobio srpski pasoš, već jedno takvo mesto zauzima kapiten ekipe Aleksandar Vojnović, državljanin Bosne i Hercegovine.

Izabrane vesti

Jamkam je jedini starosedelac u ovom kvartetu, a bili su mu to prvi minuti u polusezoni, nakon što je uvodna tri kola propustio zbog povrede. I Faj se vratio na teren nakon povrede koju je doživeo već u 10. minutu premijerne utakmice protiv imenjaka u Kragujevcu. Njemu je ovo bio debi pred niškom publikom, baš kao i Edmundu Adu, koji nije igrao protiv Javora. Obojica su još daleko od svoje optimalne forme.

Faj je odigrao dosta tačno uz desnu aut-liniju, ali evidentno je da kuburi sa kondicijom. Ado, kao i u pobedi nad IMT-om, pokazuje da ima snage za jedno poluvreme. Prvo je bilo prilično korektno, mada i dalje miljama daleko ispod njegovih najboljih izdanja u dresu Šerifa, u nastavku se već utopio u anemiju celog tima.

I jedan i drugi zamenjeni su nakon drugog primljenog gola. Bamidele jeste prekinuo svoju seriju datih i nameštenih golova (po dva u prva tri kola), ali je, doduše u ne baš jakoj konkurenciji, protiv Radnika bio najagilniji fudbaler domaćeg tima, pripremio nekoliko izglednih šansi saigračima u prvom poluvremenu...

Vlada uverenje da Radnički nikada nije imao kvalitetniji izbor inostranih fudbalera. Zvučnije strance svakako nije. Utoliko rezultatski debakl od Radnika još teže pada. 


tagovi

Radnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara