Novi klub za Stojiljkovića, večitima preti scenario kao sa Andrijom Pavlovićem

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.05.18. | 11:07

Turci neće iskoristiti opciju od 4.000.000 evra

Nikola Stojiljković je praktično protraćio sezonu na pozajmici u Kajezriju, ali ne treba da brine za budućnost, jer je sve više zainetersovanih klubova za njega... Partizan i Crvena zvezda su zagrizli za napadača Brage kao kapitalno pojačanje, ali sada se pojavio još jedan potencijalni kupac. I to onaj koji je Zvezdu i Partizan već pobedio pre nekoliko dana fudbalskoj pijaci.

Portugalski dnednik O Žogo javlja da je i Rapid iz Beča zainteresovan za Nikolu Stojiljkovića!

Izabrane vesti

Podsetimo, austrijski klub je pre nekoliko dana za 1.200.000 evra angažovao Andriju Pavlovića iz Kopehagena i sa njim potpisao trogodišnji ugovor. A Pavlović je pre Stojiljkovića bio meta večitih rivala...

Stojiljković polako završava pozajmicu iz Brage u Kajzeriju koja sigurno neće biti produžena. Niti Turci žele da aktiviraju otkupnu klauzulu iz ugovora vrednu 4.000.000 evra, niti se Srbinu ostaje u Kajzeriju gde je tokom sezone upisao samo 11 prvenstvenih mečeva i jedan gol.

Srpski napadač ima ugovor sa Bragom još dve sezone, ali je izvesno i da neće ostati na Munisipalu jer ga ne želi trener Abel Fereira koji je i letos insistirao na njegovom odlasku. Doduše, ni Braga ne može da sada insistira na obeštećenju od 4.000.000 evra s obzirom da je Srbin malo igrao u Kjazeriju i da mu je tržišna vrednost pala.

Večiti rivali iz Beograda su spremni da se upuste u trku za kupovinu Stojiljkovića, pa čak i ako obeštećenje bude milion evra i možda malo više. Ipak, i Rapid može da plati istu tu sumu što su pokazali na transferu Pavlovića. Doduše, čudno je da Rapid želi dvojicu napadača sličnih karakteristika i kvaliteta iz iste zemlje jer se mislilo da su dovođenjem Pavlovića rešili pitanje centarfora. Još zanimljivije je da su obojica bivši napadači Čukaričkog i da su tada bili saigrači neko vreme. Tada su u nekim mečevima kod Vladana Milojevića igrali istovremeno i pokazali da mogu da funkcionišu i u tandemu. Rapid izgleda ima sličnu ideju...

Moguće je da Rapid želi moćan prelazni rok i stvaranje tima koji bi posle 11 godina konačno doneo titulu. Najveći austrijski klub predugo čeka titulu.  Trener bečkog velikana je Austrijanac srpskog porekla Goran Đuričičn koji očigledno ceni srpske napadače.

(FOTO: Action images)


tagovi

Nikola StojiljkovićRapid Beč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara