Andrija Majdevac (Star Sport)
Andrija Majdevac (Star Sport)

Novi Pazar ponovo pobeđuje: Majdevac se iskupio za promašen penal, Nikčević i Gavrić slomili žilave Lučance

Vreme čitanja: 4min | pet. 30.09.22. | 19:14

Izabranici Vladimira Gaćinovića preboleli poraze od Crvene zvezde i Kolubare

Pokazala je Mladost još jednom da je neugodan rival Novopazarcima, koji su, slično kao u duelu da Napretkom na istom mestu, u finišu stigli do celog plena prekinuvši seriju od dva vezana neuspeha. Iako je u jednom momentu ličilo da će Pazar prvi put ove sezone odigrati nerešeno, tako nisu mislili Bojica Nikečvić i Nenad Gavrić, strelci dva vrlo efektna pogodtka u završnih petnaestak minuta duela na Džaizkoin areni - 3:1.

Bilo je zanimljivog fudbala između dva šesnaesterca, po jedan promašen i iskorišćen penal, mnoštvo šuteva sa distance, u utakmici u kojoj su najbolji strelci dva tima Andrija Majdevac i Milan Bojović potvrdili kvalitet.

Izabrane vesti

Sadržajno prvo poluvreme i jedanaesterac već u devetom minutu nagovestili su efikasno vojevanje na ove sezone šesti put zaredom praznoj Džaizkoin areni, čime su Plavi, danas u bordo varijanti, odslužili kaznu zbog nereda na tribinama u prolećnom baražu za opstanak sa IMT-om.

Odgovornost sa 11 metara preuzeo je Majdevac, ali se na listi ove jeseni nesigurnih pazarskih penaldžija pridružio Stefanu Lončaru i Milošu Mijiću. Kruševljanin je u 10. minutu prebacio gol. Majdevca to nije pokolebalo, pa je malo nedostajalo da se ispravi već u narednom minutu, kada je iz solidne pozicije pogodio spoljni deo mreže, ubrzo je Željka Samčovića pokušao da ugrozi i Periša Pešukić.

Mladost je došla do daha i dva puta u kratkom vremenskom intervalu pretila je preko Bojovića iz vazduha, da bi inicijativu čete Vladimira Gaćinovića nagovestio Slobodan Stanojlović, posle čijeg je projektila sa oko 25 metara lopta "liznula" prečku. Da je strelac od klase Majdevac je potvrdio u 21. minutu. Nakon akcije Nikčevića i asistenta Pešukića, ciljao je iskosa sa desne strane kroz noge Samčoviću, postigavši pet gol u sezoni i učvrstivši se na prvom mestu klupske liste strelaca - 1:0.

Usledili su atraktivni pokušaji Bojovića, koji je skoro sa centra želeo da kazni izlet Filipa Kljajića iz svog bekovskog prostora, te na suprotnim kraju terena Mijića, čija je "kifla" sa mnogo manje distance zamalo promašila cilj.

Još jedan penal u 28. minutu. Lončar je ispao iz igre, a Babić je proigrao Bojovića, na kojeg je naleteo Kljajić. Lazar Lukić pokazao je na "kreč", a nemilosrdan ju 29. minutu bio je Bojović. Devetim pogotkom u sezoni izjednačio se sa Mohamedom Badamosijem i Nikolom Štulićem - 1:1.

Dva minuta potom, Bojović umalo da posle kornera Nikole Jojića kreira preokret, koji bi usledio još dva minuta kasnije da strelac, ipak, neregularnih gola Jojić, pre nego što je zatresao Kljajićevi mrežu, nije igrao rukom. Na odmor se otišlo u egalu, koji u 41. nije poremećen, uprkos pretnji u režiji Slobodana Rubežića.

Inicijativa Pazaraca početkom nastavka. Sead Islamović probao je dva puta u 51. minutu, negde oko linije šesnaesterca, da bi se pet minuta kasnije iz daljine okušao i Lončar, ali je Samčović bio siguran.

Kombinovanje Majdevca i Stanojlovića proizvelo je veliku šansu za najboljeg egzekutora Novog Pazara, ali je Samčović intervenisao nogom, da bi čuvar mreže gostiju u korner skrenuo i udarac Lončara u 62. minutu.

Ulaskom Nenada Gavrića nastavili su se naizgled opasni napadi ne tako davno lidera prvenstvene trke, čiji bi prvotimci sve više komplikovali, ne pronalazeći način da matiraju Samčovića. Viđeni su i novi pokušaji iz daljine, a najopasniji je bio Lončarov u 75. minutu.

Tako je bilo do 78. minuta, kada je Gavrić strpljivo čekao priliku za centaršut sa leve strane, koji je Nikčević topovski pospremio u mrežu. Tačku je na efektan način u 89. minut stavio Gavrić, za osmu pobedu Novog Pazara i skok do trećeg mesta na tabeli sa velika 24 boda.


NOVI PAZAR – MLADOST LUČANI 3:1 (1:1)

/Majdevac 20', Nikčević 78, Gavrić 89' - Bojović 29" iz jedanaesterca/

Stadion: Džaizkon arena, bez gledalaca

Žuti kartoni: Mijić, Stanojlović (Novi Pazar), Dunđerski, Radovanović, Samčović (Mladost)

Sudija: Lazar Lukić

Novi Pazar (4-1-4-1): Kljajić 6 - Pešukić 6,5, Rubežić 6,5, Joksimović 6,5, Jović 6,5 - Lončar 6 - Nikčević 6,5, Mijić 6 (od 61. Gavrić 7), Islamović 6,5 (od 73. Mujezinović -), Stanojlović 6 (od 61. Momčilović 6) – Majdevac 6,5 (od 87. Bogdanovski -).

Mladost Lučani (3-4-1-2): Samčović 6 – Radovanović 5, Vesnić 5,5, Leković 5 - Dunđerski 5 (od 85. Sremčević -) Baha 6, Babić 6 (od 85. Mitrović -) , Udovičić 5,5 (od 85. Pelivanović -) - Radivojević 5,5 - Bojović 6,5, Jojić 6.

Igrač utakmice: Nenad Gavrić 7 (Novi Pazar)


tagovi

Mladost LučaniMozzart Bet SuperligaAndrija MajdevacFK Novi PazarNovi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara