Slavoljub Đorđević (©MN Press)
Slavoljub Đorđević (©MN Press)

Novi Pazar promašio pobedu u poslednjim sekundama, Voša izdržala sa devetoricom u nemogućim uslovima

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.12.21. | 15:06

Dva crvena kartona za tim Slavoljuba Đorđevića i bod kao kuća

Vojvodina jesenji deo sezone završava bez pobede, ali na četvroj poziciji tabele Superlige. Posle mnogo problema, u nemogućim uslovima na stadionu u Novom Pazaru tim Slavoljuba Đorđevića izvukao je bod veliki kao kuća posle dva crvena kartona i dva uzastopna poraza u prvenstvu – 1:1 (0:0).

Izbegle su Lale crnu sudbinu i novi poraz u nizu, jer Novi Pazar u poslednjim sekundama utakmice nije iskoristio kolosalnu šansu za potpuni rezultatski zaokret. Sreća je pogledala Vojvodinu, koja zbog izostanka golmana Nikole Simića, te Miljana Vukadinovića, Veljka Simića i Mirka Topića nije bila ni blizu igrama iz ranije faze sezone. Razloga za slabije izdanje može da se potraži i u užasnim uslovima jer je teren bio “razrovan“ posle nevremena praćenog jakim snegom.

Izabrane vesti

Đorđevićev sastav ostao je sa igračem manje već u 8. minutu. Momčilo Mrkaić isključen je posle nesportskog starta nad Vahidom Zimonjićem, što je značajno poremetilo dalje planove gostiju iz Novog Sada. Ipak, oni su prvi stigli do vođstva. Strelac je bio Nebojša Bastajić u 58. minutu posle velike gužve u kaznenom prostoru domaćina, ali je Novi Pazar do izjednačenja stigao samo osam minuta kasnije preko Luke Ratkovića.

Dodatni elan Novom Pazaru dao je drugi žuti karton Mihajla Neškovića u 72. minutu pošto je pokušao da izvuče penal, a umesto toga sankcionisan je zbog simulacije zbog čega mu je pokazan put u svlačionicu.

Voša je i bez dvojice igrača uspela da izdrži sve nalete sa druge strane. U 85. minutu Nemanja Čović je umalo naterao protivnika da zatrese sopstvenu mrežu posle dobro organizovane akcije, da bi zatim Novi Pazar propustio dve velike šanse u završnim trenucima.

SRBIJA 1 - 21. KOLO

Sreda

Čukarički - Radnički Kragujevac 2:0 (0:0)

/Jovanović 62, Kopvač 82/

Četvrtak

Proleter NS - Radnički Niš 2:0 (2:0)

/Ninković 5, Tomović 20/

TSC - Crvena zvezda 2:3 (2:2)

/Banjac 7, Stanojlović 18 - Ivanić 15, Pavkov 32, 55/

Subota

Partizan - Kolubara 1:0 (0:0)

/Menig 67/

Novi Pazar - Vojvodina 1:1 (0:0)

/Ratković 66 – Bastajić 58/

Napredak - Spartak (U TOKU)

Nedelja

13.00: (2,30) Radnik (3,20) Mladost (3,25)

15.00: (1,68) Voždovac (3,70) Metalac (5,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Nebojša BastajićFK VojvodinaFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara