Davor Berber (©MN Press)
Davor Berber (©MN Press)

Novi Pazar u Novom Sadu traži povratak na evropski put: Ne nose nas emocije, hladne glave do pozitivnog ishoda

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.04.23. | 16:42

Trener Davor Berber i napadač Bojica Nikčević optimisti uoči duela sa Vojvodinom

/Od dopisnika iz Novog Pazara/

Sedmicu i po nakon prvog, fudbalere Vojvodine i Novog Pazara očekuje i drugi meč za prvenstvene bodove na "Karađorđu" (subota, 16.00 – Arena Sport 10), ovog puta na startu plej-ofa Mozzart Bet Superlige. Šef struke Plavih Davor Berber veruje da njegovi puleni mogu do boljeg rezultata nego u poslednjoj rundi osnovnog dela sezone, kada je Vojvodina u Novom Sadu slavila 2:0.

Izabrane vesti

Pred početak doigravanja za prvaka države i mesta na međunarodnoj pozornici, petoplasirana Stara dama srpskog fudbala ima 54 boda i drži poslednju evropsku vizu, dok je najbliži pratilac Novi Pazar šesti sa četiri boda manje.

Trener Pazaraca optimizam bazira i na činjenici da su se normalnom treningu vratili doskorašnji rekovalescenti Miljan Momčilović, Miloš Filipović i Bojica Nikčević, pa i Slobodan Stanojlović, a da je nešto upotrebljiviji Nenad Gavrić. Iz stroja je zbog povrede ispao mladi reprezentativac Srbije Mitar Ergelaš, čisto da kadrovski ne bude sve potaman.

"Nadam da će neko od oporavljenih dobiti šansu od početka i da će je iskoristiti na najbolji način. Takođe, nadam se da na dve utakmice protiv istog rivala ne možemo da napravimo iste greške. U prvom susretu su nas koštale bodova, dovele su nas do negativnog rezultata. Generalno, pozitivnog stava, hladne glave i sa popriličnim samopouzdanjem odlazimo na prvi meč plej-ofa. Znamo šta nam je cilj. Ne idemo da se revanširamo nošeni emocijama, nego želimo da smirenom igrom dođemo do pozitivnog ishoda", kaže Berber.

Pazarci su kod rezultata 0:0 u Novom Sadu imali dobru šansu preko Andrije Majdevca u 29. minutu.

"Da smo poveli, pitanje je u kom pravcu bi otišla utakmica, u kojoj su prevagu napravili strelci lepih golova Nikola Čumić i Uroš Nikolić, ali i još neki njihovi saigrači. Sve to ne treba da nas obeshrabri. Moramo da nastavimo dalje. Sad smo i uživo, na terenu, osetili njihov kvalitet. Probaćemo da ga neutrališemo, a da mane Vojvodine kaznimo. Mislim da ćemo da budemo mnogo smireniji i staloženiji u završnici, da ćemo da iskoristimo naše šanse, koje u prethodnoj utakmici nismo uspeli. Nadam se da ćemo da postignemo makar jedan gol", veruje Berber u efikasno izdanje momaka u plavo-beloj opremi.

Posle pet sedmica na teren će ubojiti Bojica Nikčević, jedan od vesnika fudbalske renesanse u dolini Jošanice i Raške.  

"Stvarno sam se uželeo fudbala. Srećan sam što sam se vratio, što mogu da budem na raspolaganju šefu i pomognem timu. Mislim da će sve da se dešava na sredini terena. Poznavajući trenera Vojvodine Radoslava Bataka, mislim da će u prvih 15 minuta da krene vrlo ozbiljno i da nas napadne. Smatram, ipak, da to možemo da iskoristimo kroz neku našu tranzicuju i da postignemo gol. To ove sezone radimo jako dobro. Igrali smo pre 10 dana s njima, sada ih poznajemo mnogo bolje. Ako zatvorimo najbolje pojedince u redovima domaćih, a to su Čumić i Uroš Nikolić, možemo do povoljnog rezultata", ceni Nikčević.

Šumadijski Crnogorac ne poriče da ima i dodatnog psihiloškog tereta, s obzirom da Vojvodina u slučaju trijumfa ide na plus sedam u odnosu na Pazarce.

"Trener nam svakodnevno govori kako ne bi trebalo da imamo pritisak, kako bismo se opustili pred važnu utakmicu. Znamo šta nam je činiti, znamo šta možemo da uradimo. Ako pobedimo Vojvodinu, stižemo na bod zaostatka i opet ulazimo u trku za peto mesto i izlazak u Evropu", zaključio je Bojica Nikčević.  


tagovi

FK Novi PazarDavor BerberBojica Nikčević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara