Detalj sa stadiona Lusail (©Reuters)
Detalj sa stadiona Lusail (©Reuters)

Novi rekord Mundijala u Kataru: Latinoamerički derbi gledalo 88.966 navijača

Vreme čitanja: 1min | ned. 27.11.22. | 06:00

Baš koliko je maksimalni kapacitet stadiona...

Nije dugo potrajao rekord po broju gledanosti zabeležen na susretu Brazila i Srbije. Iako je na tom meču zabeleža poseta od 88.103 gledaoca, postojao je minimalni prostor da se dođe do novog plafona i on je zvanično postignut u latinoameričkom derbiju između Argentine i Meksika.

Prema zvaničnim podacima FIFA, susret na Lusailu gledalo je tačno 88.966 gledalaca! Tolika je, inače, maksimalni dozvoljeni kapacitet stadiona.

Izabrane vesti

20.00: (2,50) Španija (3,35) Nemačka (2,80)

Ne samo što je velelepni stadion na severu Dohe posetio rekordan broj ljudi, već je to ujedno i najveća prijavljena gledanost jednog meča na Svetskim prvenstvima u poslednjih 28 godina! Tačnije od finala Mundijala u SAD 1994. godine. Tada je, podsetimo, pohod Brazilaca na četvrtu svetsku krunu preko Italije u Pasadeni ispratilo 91.194 navijača. Selesao je do konačnog trijumfa stigao posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, pošto je meč završen rezultatom 0:0.

Zanimljivo, poseta sa paklenog okršaja Argentine i Meksika ne spada ni među 30 najgledanijih u istoriji najvećeg planetarnog fudbalskog takmičenja. Rekord i dalje drži Marakana koja je 1950. godine primila čak 173.850 gledalaca u finalu između Urugvaja i Brazila koji su Urusi dobili sa 2:1!

Među stadionima sa najvećim posetama nalaze se, između ostalih, Asteka u Meksiko Sitiju, londonski Vembli i Barselonin Kamp Nou...

Finale ovogodišnjeg Mundijala igraće se upravo na Lusailu, u nedelju 18. decembra.


tagovi

Katar2022fudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija Argentinereprezentacija Meksika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara