Novi život Tjemuea Bakajoka i potpuni zaborav na košmarni početak

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.11.18. | 12:15

Francuski vezista proživljava neke potpuno nove momente u Milanelu

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. 

Tako je život Tjemuea Bakajoka doživeo totalni preporod otkako je Lukas Bilja otišao na pauzu zbog teže povrede. Čovek koji je posle nepuna dva meseca od dolaska iz Čelsija proglašen tehnološkim viškom i za koga su se praktično pakovali koferi, sada je postao najsvetlija tačka Milana!

Izabrane vesti

Tmurni, sumorni i sivi dani Tjemuea Bakajoka u Milanu postali su vedri, sunčani i sjajni. Zaokret za 180 stepeni. Možda zvuči rogobatno, ali zaista je Bakojoko pronašao novi život u Milanu otkako je Bilja ispao iz tima.

U prilog tome govore činjenice. Na poslednje tri utakmice u Seriji A (pobede nad Đenovom i Udinezeom, te poraz od Juventusa), Bakajoko je bio verovatno i najbolji igrač Rosonera. Raspoložen, željan akcije, pun energije, pokretan, razigran.

Gledajući samo spektar onoga što je uradio u pomenute tri utakmice, Bakajoko je osvojio sedam duela kroz klizeće startove, napravio šest uspešnih driblinga i izašao kao pobednik iz čak 26 direktnih okršaja s protivnikom, uključujući i osam vazdušnih duela. a osvojio je i 24 lopte. Sve za 270 minuta na terenu! Podsetimo, u prvih deset kola Bakajoko nije skupio ni punih 90 minuta u igri.

Italijanski mediji pišu da je Đenaro Gatuzo oduševljen. Čovek koji je i sam priznao da Bakajoku nije pružio dovoljno podrške, niti mu ukazao na određene stvari koje bi mu olakšale život u Milanelu, sada na raspolaganju ima igrača koji je postao zaštitni znak Rosonera. Bakajoko ponovo izgleda kao igrač koji je plenio kvalitetom u šampionskoj sezoni Monaka.

Navodno, Bakajokov idol iz detinjstva je legendarni vezista Patrik Vijera, međutim u Milanu ga savetuju da se igrački više ugleda na čuvenog Marsela Desaija, koji je i sam branio boje Rosonera pre dolaska u Čelsi. Jer ne treba zaboraviti da je u određenim periodima svoje karijere Desaji čak igrao i u veznom redu, kao defanzivni i centralni vezista.

Foto: Shutterstock


tagovi

Tjemue Bakajoko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara