Cimirot između Pogbe i Kundea (© AFP)
Cimirot između Pogbe i Kundea (© AFP)

Novo lice u Humskoj: Partizan hoće vezistu Standarda, ključni čovek Miki Stević

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.08.22. | 11:49

Gojko Cimirot dolazi među crno-bele

Dobiće Partizan do kraja prelaznog roka bar dva pojačanja, a jedno je već na pragu Humske ulice. U Beograd bi trebalo da stigne Gojko Cimirot i osveži kadar koji trpi usled ne baš sjajne selekcije tokom letnjeg prleaznog roka.

U pitanju je centralni vezista profila za kakvim crno-beli tragaju sedmicama, otkako su ih napustili Marko Jevtović (Gacijantep) i Saša Zdjelar (CSKA iz Moskve), na čemu je insistirao i novi trener Gordan Petrić. Izgleda da ga je uprava kluba poslušala, pošto uspešno privodi kraju pregovore sa Standardnom iz Liježa.

Izabrane vesti

Prema informacijama Telegrafa, čovek koji usmerava Cimirota ka Beogradu je Miroslav Stević, nekadašnji fudbaler baš Partizana u vreme kad je delio svlačionicu sa Petrićem, otakad i datira njihovo prijateljstvo. Stević se godinama uspešno bavi menadžerskim poslom i u situaciji je da utiče na realizaciju ovog, pa se na Topčiderskom brdu nadaju da će dobiti pojačanje u liku 29-godišnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine (36 utakmica). S obzirom da je rođen u Trebinju, Gojko poseduje i srpski pasoš, što nije zanemarljiva činjenica u situaciji kad Partizan već ima popunjenu kvotu legionara (Fuseni Dijabate, Kvinsi Menig, Rikardo Gomeš i Patrik Andrade), s tim da je nedavno Bibars Natho zaveden kao Srbin i ne opterećuje sklapanje tima na terenima Mozzart Bet Superlige, gde je upravo dozvoljen broj staranca četiri.

Cimirot je ušao u završnu godinu saradnje sa Standardom, u Liježu je od 2018. i u tom periodu odigrao je 167 utakmica i doprineo osvajanju Kupa Belgije. Uglavnom je redovan, o čemu svedoči podatak da je na početku nove sezone do prvog do poslednjeg minuta igrao sve mečeve Pro lige. Prethodno je igrao za Leotar i Sarajevo u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, dok se potpuno afirmisao u PAOK-u, gde je za dve i po godine učestvovao u pohod na trofej Kupa Grčke.


tagovi

FK PartizanLetnji prelazni rok 2022Gojko Cimirot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara