{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nudio se da namesti finale kupa protiv Rašovića, suspendovan do kraja života i preti mu šut karta sa Mundijala

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
Saudijski sudija Fahad al Mirsadi priznao krivicu
Nudio se da namesti finale kupa protiv Rašovića, suspendovan do kraja života i preti mu šut karta sa Mundijala

Skandal trese Svetsku fudbalsku federaciju! Samo mesec dana uoči početka Mundijala u Rusiji jedan od arbitara koji je trebalo da deli pravdu je doživotno suspendovan. Radi se i Fahadu Al Mirdasiju, sudiji iz Saudijske Arabije kojem preti izbacivanje sa svetske smotre posle odluke nacionalnog fudbalskog saveza. Naime, on priznao da je pokušao da namesti utakmicu finala kupa svoje zemlje.

Rivali su u tom meču bili Al Itihad i Al Fajsali na čijoj klupi se nalazi srpski trener Vuk Rašović. Trofej je osvojio Al Itihad posle pobede od 1:0, ali s obzirom na to da je Mirdasi priznao korupciju pre meča, pravu je delio Englez Mark Klatenburg.

Inače, od prošle godine Klatenburg je šef sudijske komisije u Saudijskoj Arabiji.

Naime, on je ponudio predsedniku Al Itihada, Hamadu Al Senaiju, da namesti utakmicu finala Kupa kralja, ali je prvi čovek Al Itihada poruku sa telefona odmah prosledio nadležnim organima.

Ovu informaciju je potvrdila i FIFA, a potom je zatražila i dodatne detalje od Saudijaca. Al Mirdasi je na listi FIFA od 2011. godine, a sudio je utakmice Kupa kofederacija u Rusiji prošle godine.

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×