O suđenju na Banovom brdu: A gde je crveni za Nišlije u devetom minutu? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.04.18. | 23:47

Na derbiju Grujić - perfektan

Od-li-čno. Tako je, spelujući, Igor Radojčić, sekretar Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije, ocenio arbitražu Danila Grujića na 157. večitom derbiju, ali pažnju ovdašnjih ljubitelja fudbala više su, bar kad su delioci pravde u pitanju, privukle odluke Ilije Brdara na susretu Čukarički - Radnički Niš (2:3).

Sudija iz Novog Sada je isključio dva igrača Brđana (Miladina Stevanovića i Darka Puškarića), svirao, između ostalog, jedanaesterac u korist gostiju i izazvao burne proteste fudbalera i stručnog štaba Čuke.

Izabrane vesti

Ponajviše zbog odluke da start Miladina Stevanovića nad Sinišom Babićem okarakteriše kao prekršaj za jedanaesterac.
Na osnovu snimka se ne vidi koliko ga je Stevanović povukao, prilikom trčanja dovoljan je i mali kontakt. Ne znamo intenzitet povlačenja. Jedino je sigurno da kartona ne bi bilo da je startovao na loptu i pritom napravio prekršaj. Ovako, morao je da mu pokaže i žuti“, pojasnio je Radojičić, gostujući u emisiji „Pregled kola“, na TV Arenasport.

Na taj način dao legitimitet prvom isključenju fudbalera Čukaričkog. Drugo je, utisak je, bilo očigledno. Start Darka Puškarića nad jednim gostujućim fudbalerom na sredini terena. S leđa.
„Reč je o nasilnom ponašanju. Lopta je dva metra daleko, igrač ne može da dođe do nje. Razumem taktički prekršaj, da gurnete protivnika, ali ako nemate mogućnost da igrate loptom, kao što je ovde slučaj, morate da dobijete crveni. Dobra odluka“.

Čuka je dobila dva crvena kartona u drugom poluvremenu. Radojičić pojašnjava da je Ilija Brdar jedan morao da pokaže Vladimiru Simunoviću iz Radničkog, već u devetom minutu, zbog starta nad Darkom Zorićem koji je za posledicu imao slomljenu vilicu defanzivca Brđana.
„Evidentan udarac laktom. Za direktan crveni karton. Uvek!“

Za kraj, Igor Radojčić smatra da je sudija Ilija Brdar trebalo da pronađe način da predupredi fudbalere Čukaričkog da posedaju na travu u znak protesta zbog suđenja. Ili da ih, kad su se već opredelili za taj potez, sankcioniše.
Po pravilima je trebalo da pokaže žute kartone, jer se takvo ponašanje tretira kao nesportsko. Sudija je trebalo to da pokuša da spreči, možda komunikacijom“, pojasnio je sekrekat Sudijske komisije FSS.

FOTO: Star sport


tagovi

Igor Radojčićanaliza suđenjaRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara