Očajan fudbal, kruševačka kaljuga i presuda Olajinke! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.12.23. | 16:50

Crveno-beli odigrali slab meč, ali Kruševljani bili totalno bezopasni – 1:0

Posle tragedije u Švajcarskoj, teško mučenje u Kruševcu! Crvena zvezda je u periodu vanredne situacije, posle ispadanja iz Evrope, vezala het-trik pobeda na gostovanjima u Mozzart Bet Superligi, ali koliko već danas, susret između beogradskih crveno-belih i kruševačkog Napretka biće zaboravljen. Tim Baraka Bahara rasejan i prilično ranjen igrao je samo da pobedi, Kruševljani su bili sa druge strane prilično rezervisani, bez udarca u okvir Glazerovog gol, odlučili su se da destrukcijom uvedu goste u nervozu. U tome su uspeli, ali iše od toga nisu ni zaslužili.

Na kraju je presudio pogotak Pitera Olajinke u ranoj fazi meča, možda i jedina situacija sa ovog duela vredna promena. Fudbal se malo igrao u Kruševcu. Bilo je mnogo faulova, prekida, pucale su glave usled vazdušnih duela, a osim toga tek nekoliko smislenih akcija. Crvena zvezda je nastavila da juri Partizan i minimalcem (1:0) se vrati na podnošljivih minus tri.

Izabrane vesti

Ali moraće Barak Bahar kako zna i ume da podine nivo igre tima, jer Crvena zvezda je, koliko god to kontradiktorno uvčalo, izgledala duplo opasnije u Bernu, pa i u Lajpcigu, nego u zimskom paklu Kruševca.

Morao je posle švajcarskih rana i velikih problema sa igračkim kadrom, psihički urušenim timom na raspolaganju, Barak Bahar sada već tradiconalno da promeša karte u meču Mozzart Bet Superligi. Bez Ivanića, Kataija, Stamenića i Rodića, srpski šampion je na teškom terenu u Lazarevom gradu počeo euforično kako navijači očekuju, pogotkom povratnika u startnu postavu Pitera Olajinke. Već u šestom minutu crveno-beli su posle prekida Hvana i Krasoa, odnosno spuštene lopte Jovana Mijatovića, stigli do vođstva šestim golom u prvenstvu nekadašnjeg kapitena Slavije iz Praga.

Njegovo savršeno poklapanje lopte trebalo je da olakša viđene muke Crvene zvezde u gradu, gde su dva puta kiksirali tokom prošlog proleća. Međutim, dešavalo se da u pojedinim delovima prvog poluvremena bole oči fudbalske zanesenjeke od sporog ritma, brojnih prekida, auta i faulova, nemogućnosti oba tima da razviju igru na lošoj travnatoj podlozi. Crveno-beli su i nekako dolazili do poslednje trećine terena, ali na krtičnjaku niko nije mogao da podvali kvalitetnu loptu.

Crvena zvezda je posle pogotka Pitera Olajinke, smeštenog na levom boku, još tri puta napravila višak. Premabiozan je bio Osman Bukari, koji već tradicionalnom sebničnošću, devalcira sve ono dobro što donosi srpskom šampionu. Trener Napretka Gaćinović odlučio se za strpljenje, igrajući bez previše žurbe, svestan da bi ponovo mogla da dođe do izražaja poroznost Zvezdine odbrane.

Kruševljani su zapretili u drugom minutu, potom su imali ozbiljan period prazne igre, da bi u finišu napali sa više igrača. Malo im je nedostajalo da dođu do izjednačenja. Prvo je udarac Đorđa Jovanovića sa sedam metara otišao pored gola, da bi Lazar Zličić očajno poklopio loptu sa ivice kaznenog prostora, kada je očajan teren bio saveznik Crvene zvezde.

Još siromašnije je bilo drugo poluvreme. Pravo mučenje lopte, fudbala i direktnih rivala. Efektivne igre gotovo da nije biloo, jer je posle dva dodavanja unapred sledio faul ili neprecizan pas. I tako sve do zicera Osmana Bukarija, kome je u 72. minutu golman domaćin Perić odbranio kolosalnu šansu.

Kada su domaći krenuli da igraju sa mnogo više rizika, Crvenoj zvezdi se otvaralo više prostora. Ali ponovo se sve vrtelo u krug. Loš pas, slaba odluka, težak teren. I tako u krug.


NAPREDAK - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:1)

/Olajinka 7/

Stadion: Mladost

Kapacitet: 10.331

Sudija: Jovan Šegrt

NAPREDAK: Bajić 6,5 - S. Jovanović 6, Đeković 6, Marinković 6, Vukajlović 5,5 - Jović 5,5, Krstić 5,5 - Đ. Jovanović 5,5 (od 75. Stoiljković), Zličić 5,5, Ljubomirac 5,5 (od 87. Nenadović) - Stanojlović 5 (od 75. Bojović)

C. ZVEZDA: Glazer - Nedeljković 6,5, Điga 6, Spajić 6, Nikolić 5,5- Mijailović 6 - Bukari 5,5, Hvan 6, Kraso 5,5 (od 68. Kanga), Olajinka 6,5 (od 85. Lučić) - Mijatović 6 (od 68. Endijaje).

Igrač utakmice: Piter Olajinka


MOZZART BET SUPERLIGA - 17.KOLO

Petak

Novi Pazar - Javor 2:0 (0:0)

/Suma 47, Šćepović 90+4/

Spartak - Radnik 1:0 (1:0)

/Tošeski 13/

Subota

Mladost - Železničar 1:0 (0:0)

/Frajdej 46/

Partizan - Vojvodina 3:1

/Kanute 56, Zahid 88, Saldanja 90+7 - Nikolić 67/

Voždovac - IMT 4:0

/Nešković 9, Burmaz 12, Antonijević 76, Jočić 89/

Nedelja

Čukarički – Radnički 1923 4:1 (4:0)

/Ivanović 8, Adžič 35, Cvetković 42, Miladinović 43 - Sali 86/

Napredak - Crvena zvezda 0:1 (0:1)

/Olajinka 7/

17.00: (1,50) TSC (4,20) Radnički Niš (6,75)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Piter OlajinkaBarak BaharVladimir GaćinovićHvan In BomOsman Bukari

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara