OCENE - LIVERPUL: Salah u mreži Zvezdinih gardista, ni moćni Van Dajk nije mogao ništa Pavkovu

Vreme čitanja: 5min | uto. 06.11.18. | 21:13

I veliki taktički promašaji Jirgena Klopa...

ALISON 5,5 - Prvi gol mu je Pavkov zakucao sa pet metara i tu ništa nije mogao. Kod drugog ga je šut iznenadio, ali verovatno ni ono nije moglo da se brani. Ipak, možda bi golman od 75.000.000 evra trebalo da bolje reaguje u tim situacijama? Iskupio se odličnom odbranom Benovog šuta sa distance. Nije krivac za poraz, ali nije uradio mnogo ni da ga spreči.

TRENT ALEKSANDER ARNOLD (do 45.) 5 - Ako su se nekom igraču večeras „odsekle noge“ u grotlu Marakane onda je to mladi bek Redsa. Bio je potpuno neprimetan u prvom poluvremenu. Osim jednog solidnog izleta u napad, ništa nije uradio. Bio je pod ogromnim pritiskom Slaboljuba Srnića, nije uspevao da se oslobodi i kao posledica toga su dolazile greške u pasu i nepojavljivanje u fazi napada. Klop je morao da ga zameni na poluvremenu.

Izabrane vesti

ŽOEL MATIP 5,5 - Slabiji deo Liverpulovog štoperskog tandema. Englezi će mu verovatno zameriti da je mogao bolje da reaguje kod drugog gola Pavkova i izađe na Zvezdinog napadača. Čini se da je i on bio jedan od onih koji su podlegli ambijentu. U nekim situacijama sa loptom je bio uplašen, paničio je i pozivao Zvezdu da izađe visoko.

VIRDŽIL VAN DAJK 6 - Dobio je skoro sve duele, ali one najvažnije nije. U većem delu meča je potvrđivao da je defanzivna gromada i jedan od najboljih štopera sveta. Lagano je dobijao vazdušne duele, čistio i opasne situacije pred golom, bio miran sa loptom. Ali zakasnio je kod prvog gola posle kornera. A potom je još slabo izbio loptu glavom što je kasnije dovelo i do drugog gola Pavkova.

ENDI ROBERTSON 5,5 - Za razliku od prvog meča, večeras mu je bilo „zabranjeno“ da vršlja po Zvezdinoj polovini terena. Ipak, korektno je obavljao defanzivne zadatke iako je bio pod velikim pritiskom Marina i Bena. Zato ga i nije bilo mnogo u napadu. U nekoliko navrata je dobrim presecanjima lopte sprečio opasne napade Zvezde.

Endi Robertson u čudu

DŽEJMS MILNER 6 - U prvom poluvremenu je bio jedini koji je nešto igrao u veznom redu Liverpula. Podelio je nekoliko odličnih lopti, imao opasne centrašuteve, bio dobar u duelima... Ipak, kada je Liverpul pao pod pritisak od dva gola zaostatka, bio mu je potrebniji igrač od Milnera. U toj žurbi i panici da se što pre dođe do gola, videli su se svi Milnerovi limiti.

ŽORŽINJO VAJNALDUM 5 - Još jedna slaba karika Redsa. Marin, Jovančič i ostali su mu „ulazili u oči“, nisu mu dali da diše, a kamoli da gradi igru. Iako je fitički jedan od najjačih Liverpulovih igrača, ostaće upamćen kao sinonim poraza na Marakani zbog one situacije kada ga je Pavkov otresao kao dete pre drugog gola. Defanzivno se mučio i patio, a ofanzivno nije uradio ništa.

ADAM LALANA (do 73.) 5 - Najgori igrač Liverpula večeras. Očigledno da nije u formi, ali ni da po kvalitetu ne pripada atomskom trilingu Liverpula u napadu. Pogrešio je „milion“ lopti, nije uspeo da pruži završni pas koji se od njega očekivao, regaovao loše u jako dobroj šansi u 33. minutu... Hvatali su ga Zvezdini defanzivci i u ofsajd zamke, lako dobijali duele sa njim i isfrustrirali ga da je namerno dobio žuti karton zbog bespotrebnog prekršaja. Nije mu pomogla ni promena formacije i pozicije kada ge je Klop gurnuo iza špiceva i u 73. minutu je napustio teren kao najslabiji pojedinac meča.

MOHAMED SALAH 6 - Jedan od najboljih igrača sveta je u prvom poluvremenu završio u mreži Zvezdinih gardista. Otvarao se, pokušavao, bežao na krilo... Kad već nije mogao da napravi slalom ka sredini. Nije uspevao da u prijemu lopte beži pažljivim zvezdašima i prvo poluvreme je završio bez šanse. U drugom se razigrao. Prijalo mu je kada ga je Klop pomerio u sredinu kao najisturenijeg, Imao je opasan šut koji je Borjan skinuo, potom pogodio i stativu iz voleja, ali nije uspevao nijednom da probije u igri jedan na jedan što je njegovo najjače oružje.

Mohamed Salah

DANIJEL STARIDŽ (do 45.) 5 - Apelovala je javnost da Klop odmori Firmina i pruži zasluženu šansu Staridžu. Nemac je to uradio i pokajao se. Englez je bio jedna od najslabijih karika Redsa. U 17. minutu je sa peterca gađao preko gola što je bila najbolja šansa Liverpula u prvom poluvrermenu. Imao je i jedan solidan šut sa distance u u 35. minutu, ali pored gola. Izgubio je sve duele sa Zvezdinom odbranom, pokazao da se ne razume u igri sa Maneom i Salahom kao Firmino, nije ništa uradio ni u onih desetak minuta kad ga Klop prebacio na krilo. Upropastio je šansu koju mu je dao Nemac.

SADIO MANE 6,5 - Kao o u prvom meču, najbolji igrač Liverpula. Neverovatno je brz, u prvih pola sata je bio jedina pretnja za Zvezdin gol. Morali su Milojevićevi izabranici da ga udvajaju i usmeravaju ga ka liniji. U nekoliko navrata je stvorio dobre poluprilike saigračima, ali ga je Klop poremetio pomeranjem na desno krilo u drugom poluvremenu. Nije mu legla promena pozicije, ali opet su ga Zvezdini fudbaleri odlično udvajali i oterali ga daleko od gola.

IZMENE

DŽO GOMEZ (OD 46.) 6 - Uspeo je da zakrpi desni bok posle izlaska uplašenog Aleksander Arnolda. Stabilizovao je desnu stranu Liverpulove poslednje linije, ali nije uspeo da doprinese nekim konkretnijim učinkom u napadu. Očigledno da mu bolje leži štoperska nego uloga desnog beka od koje se pomalo odvikao.

ROBERTO FIRMINO (OD 46.) 6 - Ušao je da poremeti Zvezdinu perfektnu defanzivu i kako je krenulo, izgledalo je da će u tome uspeti. Nije igrao na svojoj uobičajenoj poziciji već na levom krilu, ali je uspevao da unese nemir u Zvezdine redove i da navlači više igrača istovremeno na sebe. Ipak, nije uspeo da pruži neku od asistencija u svom stilu i da pomogne Liverpulu da izbegne poraz.

DIVOK ORIGI (od 73.) 5 - Ništa nije uradio, a nije imao ni nešto mnogo vremena za to. Ipak, prokockao je dugo čekanu šansu da se nametne kao džoker.

TRENER JIRGEN KLOP 5 - Kockao se kao Anćeloti i izgubio više od Italijana. Na Marakani mora da se igra u najjačem sastavu. I tačka! Svako kalkulisanje i kombinovanje će vam se vratiti u vidu neosvojenih planiranih bodova. Ostavio je Firmina na klupi, pogrešio sa Lalanom u veznom redu, kockao se Staridžom, nije osetio da će ambijent Marakane progutati neke od njegovih igrača. Promenio je sistem u 4-2-3-1 na poluvremenu, ali nije ništa suštinski uspeo da promeni. Sada će da strepi za prolaz u naredna dva kola.

Foto: Reuters


tagovi

Jirgen Klopocene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara