OCENE – PARTIZAN: Bata preneo pelcer na igrače, ali crno-belima fali snage! Rikardo kao tenk, Šćekić gazda na sredini

Vreme čitanja: 4min | ned. 23.09.18. | 21:12

Ta jedna nesmotrenost skupo ih je koštala....

VLADIMIR STOJKOVIĆ 6 - Nije imao previše posla u najvećem delu utakmice, ali ono što je mogao radio je onako kako najbolje ume. Dobro je ušao u šut Rodiću u prvom poluvremenu kada je Zvezda počela da se oslobađa pritiska. Skinuo je i opasan udarac Bena. Uradio je i sve što je mogao kod izjednačujućeg gola Boaćija.

NEMANJA R. MILETIĆ 6,5 - Vratio se posle dva meča suspenzije u tim Partizana i još jednom demonstrirao zašto je jedan od najboljih pojedinaca u dosadašnjem toku sezone. Često je išao napred, a sredinom prvog poluvremenu čak je dobio priliku i da testira reflekse protivničkog golmana. U poslednjih 20-ak minuta je malo fizički pao što je Zvezda iskoristila.

Izabrane vesti

SVETOZAR MARKOVIĆ 6 - U prethodnom derbiju je kao debitant platio danak neiskustvu, ali je zato večeras potvrdio da ima talenat. Dobio je veliki broj duela sa Ričmondom Boaćijem, kako vazdušnih tako i onih na travi. Ipak, kod izjednačujućeg gola je mogao bolje da pokrije fudbalera iz Gane. Sve u svemu, nije pokazivao neke preterane znake nervoze, niti je paničio u donošenju odluka. 

MARK VALIJENTE 6 - Još jedan debitant u večitim derbijima, odradio je sasvim korektan posao u većem delu utakmice, mada svakako ne može da bude zadovoljan činjenicom da je ekipa primila gol posle kornera. Vidi se definitivno da ima iskustvo i da ume sa loptom.

NEMANJA G. MILETIĆ (do 89. minuta) 6 - Imao je i slabijih izdanja u večitim derbijima. Uglavnom je odradio posao po levom boku kako treba, uspeo je da zaustavi dobar broj Zvezdinih napada, ali tanak učinak je imao u napadu s obzirom da nije bilo centaršuteva za navalu.

SAŠA ZDJELAR 6 - Nešto slabiji deo tandema zadnjih veznih, na momente možda i previše agresivan. Pretio mu je žuti karton dosta dugo i zasluženo ga je dobio u zaršnici prvog poluvremena. U nastavku se nije proslavio, ali nije napravio ni neku ozbiljniju grešku. 

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ 7 - Iako debitant u večitim derbijima, uspeo je da se izbori sa pritiskom i u prvom poluvremenu igrao je prilično autoritativo. Dobio je niz duela na sredini terena i pokazao da se nije uplašio. Kao i ostatku ekipe, došlo je do pada u fizičkoj spremi u završnici utakmice. Svakako deluje da je Partizan dobio dobrog igrača na sredini terena i za naredni period.

MARKO JANKOVIĆ 7 (do 82. minuta) - Za razliku od nekih prethodnih derbija, u ovaj je ušao izuzetno borbeno i motivisano. Prvih nekoliko driblinga mu je pošlo za rukom, što mu je odmah dalo dodatno samopouzdanje za nastavak utakmice. Zadavao je dosta problema Zvezdinoj zadnjoj liniji, a zahvaljujući pritisku na Babiću ušao je i u jednu sjajnu priliku.

DANILO PANTIĆ 6,5 - Igrao je izuzetno agresivno od prvog sudijskog zvižduka. Napao je zadnju liniju večitog rivala i u prvom poluvremenu se našao u dve odlične prilike da zatrese mrežu. Nije imao sreće da se upiše u strelce u 52. minutu kada je bombom sa 25 metara uzdrmao prečku Zvezdinog gola, kada je većina na stadionu već videla loptu u mreži.

GORAN ZAKARIĆ 6,5 - Dobro je počeo utakmicu, ušao u "milion" duela" sa Zvezdinim vezistima i defanzivcima. Mnogo je hteo, ali mu nije baš sve polazilo za rukom. Dosta nemira je uneo u Zvezdine redove u prvom poluvremenu, kasnije mu je ponestalo kiseonika. Ali, obavljao je sasvim dobar zadatak u defanzivi. 

RIKARDO (do 79. minuta) 7,5 - Kao stranac, golom u večitom derbiju svakako je upisao svoje ime u istoriju Partizana već večeras. Vodio je veliku borbu pre svega sa Babićem i dobio je dobar deo tih okršaja što na travi, što u vazduhu. Kod pogotka je još jednom pokazao da ume odlično da igra nogom. Izgledao je kao tenk u dobrom delu utakmice.

IZMENE

NEMANJA NIKOLIĆ (od 79. minuta) 6 - Uneo je dozu preko potrebnog kiseonika za Partizan kada je Rikardo morao da izađe, ali je ipak bio slabiji u duelima od reprezentativca Zelenortskih ostrva.

NEBOJŠA KOSOVIĆ (od 82. minuta) 6 - Uspeo je u određenoj meri da poveže Partizanov vezni red posle izjednačujućeg pogotka crno-belih, mada u napadu nije imao konkretan učinak i na momente je previše držao loptu u nogama.

SLOBODAN UROŠEVIĆ (od 89. minuta) - Premalo vremena na terenu za konkretan utisak.

TRENER ZORAN MIRKOVIĆ 7 - Može se reći da je položio ispit na trenerskom debiju u večitom derbiju. Uspeo je u dobroj meri da igračima prenese svoj pelcer borbenosti iz igračkih dana, tako da je Partizan u većem delu utakmice bio borbeniji i bolji rival. Ipak, Zvezda u ovom trenutku ima bolji tim, pred Mirkovićem je veliki posao, ali ako ovako nastavi imaju crno-beli čemu da se nadaju.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

158. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara