Evropo, doviđenja
Evropo, doviđenja

OCENE - PARTIZAN: Beskrvno

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.02.18. | 21:41

Stojković dugo čuvao Partizan. Zdjelar i Jevtović solidni, Pantiću nedostajao saradnik. Ostali, ispod očekivanja. Neki i značajno ispod...

VLADIMIR STOJKOVIĆ 6 - Ne valja kad golman mora sa spasava Partizana. A Stojković je večeras dugo čuvao crno-bele u životu, posebno u prvom poluvremenu, skinuvši dva zicera i autoritativno kupivši lopte koje su ga njemu ispaljivali Krmenčik, Kopic, Horžava... Kod prvog gola bio je osuđen na kapitulaciju zbog kiksa Ostojića, a jedini pravi kiks napravio je duboko u nadokandi, omogućivši Česima da i drugi put zatresu mrežu.

MIROSLAV VULIĆEVIĆ 6 - Jed(i)nu pobedu odneo je sinoć, odlukom da uopšte igra, iako je danima bio povređen. U odbrani pristojan. U napadu bezopasan. Ni izbliza opasan po gol rivala.

Izabrane vesti

NEMANJA R. MILETIĆ 6 - Trpeo je ogroman pritisak čeških napadača, utisak je da ponekad reaguje panično iako za takve reakcije nije bilo potrebe.

BOJAN OSTOJIĆ 5 - Tragičar gostovanja na Dosan areni. Teško objašnjiv propust napravio je u 66. minutu, omogućivši Krmenčiku da ga nadmudri i postigne gol. Posle toga potpuno potonuo. Ni pre toga se nije proslavio. Očigledno da je duga pauza zbog povrede ostavila traga.

SLOBODAN UROŠEVIĆ 5,5 - Veliki prostor je ostavljao igračima Plzenja po svojoj strani, naročito u uvodu utakmice, na osvnovu čega je domaćin stvarao šanse. U nastavku se popravio. U pojedinim situacijama ga saigrači nisu ispratili.

MARKO JEVTOVIĆ 6,5 - Taktički besprekoran. Posle izdanja u prva tri takmičarska meča ove godine bio bi greh skloniti ga iz prvog tima. Zaustavio je na desetine napada Plzenja, vrlo dobro delovao u paru sa Sašom Zdjelarom, pokrio je veliki prostor, pokupio "drugih lopti". Izašao je da bi Partizan, ulaskom Ožegovića, postao ofanzivniji...

SAŠA ZDJELAR 6,5 - Uprkos porazu, Partizan je večeras dobio igrača na koga može da se osloni. Siguran na loptu, miran u pasu, sposoban da prekine akcije proitvničkog i započne one svog tima. Biće pojačanje.

ZORAN TOŠIĆ 5 - Možda i najveće razočaranje u Partizanovoj ekipi u Češkoj. Daleko od kaznenog postora rivala. Bez lopte, a posebno s njom. Praktično, bezopasan. Skoro da nije pripretio. Tek u finišu s nekoliko dugih pasova pokušao da promeni krvnu sliku crno-belih. Od igrača kalibra Lige šampiona očekuje se konkretan doprinos na ovom nivou takmičenja.

MARKO JANKOVIĆ 5 - U novoj poziciji, iza napadača, sa zadatkom da završnim pasom stvori šansu Tavambi, nije se proslavio. Kao da nije želeo da ima loptu u nogama. Neubedljiv. Bezopasan. U situaciji kad je tražio jedanaesterac čak i komičan.

DANILO PANTIĆ 7 - Igrao mu se fudbal, željan da preuzme odgovornost i da rizikuje. Stekao se utisak da nije imao odgovarajućeg saradnika. Potrebna mu je podrška, mada i on nekad želi sve sam. Ne ide.

LEANDRE TAVAMBA 5 - Rečju - bezopasan. Najkorisniji igrač Partizana u doskorašnjem toku sezone večeras kao da nije došao na utakmicu. Kadgod bi lopta došla do Kamerunca napadi crno-belih bi se prekidali. U šansu nije ušao. Poražavajuće.

IZMENE

OGNJEN OŽEGOVIĆ (od 65. minuta) 5,5 - Osvežio je napad crno-belih, ali ništa konkretno nije doneo. Dobronameran savet: trebalo bi da pokuša da završi neku akciju, a ne da padne posle prvog duela.

SEJDUBA SUMA (od 78. minuta) 5,5 - Malo vremena proveo na terenu, ali je u nekoliko situacija pokušao da razmrda dotad usnulu ofanzivu gostiju. Udarcem sa distance poželeo da odvede Partizan u produžetak. Nije mu se dalo...

TRENER

MIROSLAV ĐUKIĆ 5 - Obećavao je napadačku igru, govorio o planu da se postigne gol, a na terenu - mrka kapa. Njegovi fudbaleri sa 90 minuta nisu stvorili čestitu priliku. Sve se svelo na šuteve sa distance. Sveukupno, napravio je veliki pomak, jer je obezbedio Partizanu prvo zimovanje u Evropi posle 13 godina i za to zaslužuje pohvale. Međutim, večeras je naleteo na dobro organizovan blok i nije pronašao rešenje za defanzivnu postavku rivala. Možda zakasnio sa izmenama, treću čak nije ni iskoristio. Ekipa mu je bila bez htenja, bez rizika, bez želje. Beskrvna.

(FOTO: Action Images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara