OCENE - PARTIZAN: Kapitenski Vulićević, Dača oduševio u novoj ulozi! Janković se izgubio, Suma najgori

Vreme čitanja: 4min | pet. 16.02.18. | 08:00

Tavamba odradio ono što je bilo do njega, Đukić može da se u revanšu ispravi za povlačenje

VLADIMIR STOJKOVIĆ 6 - Da nije primio gol iz ofsajda (malog, ali je bio) ostao bi neocenjen. Bio je neodlučan reprezentativni golman u tom odsudnom trenutku, nećkao se da li da krene da juri loptu ili ne, uzalud reklamirao ofsajd, što su češki napadači iskoristili da postignu važan gol. Osim tog trenutka slabosti sasvim korektno izdanje, ali je i njegov kiks skupo koštao Partizan.

MIROSLAV VULIĆEVIĆ 7,5 – Jedno od najboljih izdanja kapitena crno-belih u međunarodnim utakmicama. Ne samo što je svih 90 minuta neumorno špartao desnom stranom i što je asistirao za gol Tavambi, bio je sasvim dobar u odbrani. Pomoglo mu je, istina, i što je Viktorija mahom napadala po drugoj strani, ali je defanzivac Partizana bio na visini zadatka svaki put kada je morao da interveniše.

Izabrane vesti

NEMANJA R. MILETIĆ 7 – Da nije bilo tog primljenog gola i za njega bismo mogli da kažemo da je imao odličnu partiju. Vodio je snažne vazdušne duele sa napadačima gostiju, bio vrlo siguran kada je trebalo otkloniti opasnost i potvrdio da je defanzivac na kojeg Miroslav Đukić može da se osloni.

MILAN MITROVIĆ 6 - Možda je prestrogo dobio dva žuta kartona i to u drugom poluvremenu zbog prekršaja na centru, pa će revanš gledati pokraj televizora. Do tog isključenja u 86. minutu odradio je solidan posao, mada je kao i ostatak odbrane omanuo kod izjednačujućeg gola Viktorije. Valjda je naučio lekciju koja je skupo koštala crno-bele večeras

SLOBODAN UROŠEVIĆ 7 – Novajlija iz Napretka se solidno pokazao na vatrenom krštenju u Ligi Evrope. Nije delovao kao debitant na međunarodnoj sceni, a sa dva dobra i korisna centaršuta u prvom poluvremenu nagovestio je da će Partizan imati koristi od njegove levice.

ZORAN TOŠIĆ 7 – Videlo se da je Bambi jedan od najboljih fudbalera Partizana. Pas, dribling, ma sve ima prekaljeni reprezentativac Srbije koji je bio solidan vođa na terenu večeras. Čini se da ga pojedini saigrači nisu pratili, čak ni kada im je slao „pametne“ lopte, Suma i Janković nisu iskoristili trenutke njegove magije i šteta. Verovatno bi rezultat bio bolji...

DANILO PANTIĆ 7 – Otkrovenje na poziciji zadnjeg veznog. Iako je veći deo karijere proveo kao ofanzivac, popularni Dača je pokazao da mu nova pozicija itekako leži. Vodio je zanimljive duele sa veznim redom Viktorije, ali kada je trebalo izneti loptu sa polovine crno-belih radio je to tako lako, majstorski.

MARKO JEVTOVIĆ 7 – Kada treba razgraditi igru rivala, kada treba prekidati napade i hapsiti glavne nosioce igre rivala ovaj momak je u tome besprekoran. Ponovo je odigrao utakmicu na izuzetnom nivou i odradio ono što je Đukić od njega tražio, da ukoči veziste Viktorije. Možda je falio u ponekoj situaciji u napadu, ali je bio disciplinovan i vodio računa o svom golu, više nego o protivniku.

MARKO JANKOVIĆ 6 – Izgubio se u poslednjih pola sata kada je i Partizan pao posle vođstva. Kao da se nije probudio danas i došao na utakmicu. Želja kod Jankovića nije bila sporna, srce takođe junačko, ali ovo jednostavno nije bio njegov dan. Nije katastrofa, eto mu u revanšu prilike da popravi utisak.

SEJDUBA SUMA 5,5 – Da je iskoristio onaj zicer u prvom poluvremenu sigurno bi druga pesma bila večeras. Nije oduševio, niti briljirao, jedino što se trudio i imao želju iako je u pojedinim trenucima otvoreno solirao, zaletao se u protivničke igrače kao u zid. Malo je pokazao za nekoga ko je najskuplji fudbaler u istoriji Partizana.

LEANDRE TAVAMBA 7,5 – Kamerunac je uradio ono što se od njega očekuje. Postigao je gol, maestralno postavio glavu tamo gde je lopta pala posle centaršuta Vulićevića i dao Partizanu nadu u dalji prolaz. Dobro je igrao, kretao se, dobio skoro svaki duel u skoku na sredini terena i pokazao da je zaista napadačka opcija na koju Đukić može da se osloni. 

IZMENE

ĐORĐE IVANOVIĆ 6 (od 71.)  - Ništa zapaženo nije uspeo da uradi u poslednjih dvadesetak minuta otkako je ušao u igru. Novajlija iz Spartaka trebalo je da drži loptu i učestvuje u brzim napadima crno-belih, ali padom u igri i povlačenjem celog tima i on se izgubio negde.

SVETOZAR MARKOVIĆ (od 90.) - prekratko na terenu da bi bio ocenjen

TRENER MIROSLAV ĐUKIĆ 6,5 - Da nisu crno-beli pali u završnici i primili onaj izjednačujući gol bila bi ovo još jedna taktički odlično odrađena utakmica trenera Partizana. Ponovo je Đukić pokazao da ume do tančina na pročita igru rivala i natera ga da uđe u ritam crno-belih. Uspeo je Šapčanin da uštopuje Viktoriju, učini je bezopasnom u većem delu meča, ali je trenutak nepažnje i gol za 1:1 pokvario utisak o idealnom vođenju tima. Srećom i on ima šansu da se ispravi u revanšu. Ako mu se ponovi Videoton niko mu neće zameriti što se  (možda nesvesno) povukao posle 1:0.   

Piše: Milan Zdravković


tagovi

Branislav ĐukićĐorđe IvanovićVladimir StojkovićNemanja R. MiletićMilan MitrovićMiroslav VulićevićSlobodan UroševićZoran TošićDanilo PantićLeandre TavambaMarko JevtovićMarko JankovićSejduba Suma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara