OCENE - PARTIZAN: Ovakvog Jankovića vredi čekati, Zakarić otkrovenje, Rikardo skinuo ekipi teret sa leđa

Vreme čitanja: 4min | čet. 09.08.18. | 22:41

Šta je Mirković uspeo da uradi na debiju na klupi crno-belih, kako je funkcionisao štoperski tandem Valijente - Marković i gde još škripi?

VLADIMIR STOJKOVIĆ 6,5 - Savladan je na drugom uzastopnom gostovanju, mada nije direktan krivac za gol. Doduše, nije bio ni toliko siguran kao što je navikao Partizanovu publiku. Možda usled veštačke podloge zbog koje su se lopte odbijale kao da su na bilijarskom stolu.

NEMANJA R. MILETIĆ 7 - Odličan. U potpunosti je zatvorio desnu stranu i bio faktor stabilnosti poslednje linije u većem delu meča. Ako bi se zbirno pogledale utakmice ove sezone, možda i najpouzdaniji fudbaler Partizana. Izgubio poneku loptu u napadu.

Izabrane vesti

SVETOZAR MARKOVIĆ 7 - Pravi "čistač". Sve što je bio do njega, pokupio je kao nekad Nenad Đorđević, koji ga je gledao uživo sa tribina, pokazavši da je raskrstio sa problemima karakterističnim za minuli period.

MARK VALIJENTE 7,5 - Protiv-vazdušna odbrana Partizana, o kojoj smo govorili pre meča, funkcionisala je ponajviše zahvaljujuči iskusnom Špancu. Ne samo da ume da čita igru, nego i da započne akciju, čime donosi kvalitet više ekipi.

NEMANJA G. MILETIĆ 6,5 - Mada je za direktnog protivnika imao Hrvata Bartoleca uspeo je da se izbori sa desnim spoljnim Nordsjilenda, da ga uštopuje kad bi se primakao kaznenom prostoru, što znači da je zadatak u odbrani odradio za pohvalu. Osim situacije u kojoj je Partizan matiran. U napadu nije mogao da dođe do izražaja. Možda će u Humskoj.

SAŠA ZDJELAR 6,5 - Deluje da je u padu forme, ali ne bi trebalo smetnuti s uma da je naspram sebe imao brže igrače. Zaustavljao bi ih faulovima.

NEBOJŠA KOSOVIĆ 7 - Dobio je priliku da igra pre Milana Smiljanića i nagovestio da bi Bata Mirković u njemu mogao da dobije igrača koji rešava one situacije koje drugi na teren ne registruju. U defanzivnim zadacima skoro bez greške. A u napadu je bio osveženje, pravi kiseonik za crno-bele, donevši osveženje posle nekoliko ne baš pohvalnih timskih partija.

MARKO JANKOVIĆ 8 - Kako je samo lepo videti ka kad mu se igra! Kad sve radi sa manje dodira, a više tračanja. Kad ono što bez sumnje poseduje nacrta na terenu. Kakva utakmica! Milina za oči. I onaj pas Zakariću, od kojeg nema odbrane. Sam je podigao lestvicu očekivanja, jer ako uvek bude ovakav, neće biti ni problema za Partizan u ofanzivnom delu. Mala zamerka za naivno dobijen žuti karton.

DANILO PANTIĆ 7 - Na početku meča upisao je asistenciju, napadao štopere Nordsjilanda, dosta se potrošio trčanjem i kao da je na taj način gubio snagu da radi ono što najbolje zna - deli pasove.

GORAN ZAKARIĆ 8 - Otkrovenje! Ne samo da je dobio šansu, nego ju je iskoristio na najbolji mogući način, nagovestivši sebi i drugima da je Partizan njegovim angažovanjem dobio igrača koji "lomi" po krilu. Konrektan, direktan, ali ponekad i zaboravan u fazi odbrane. Nije mu to mana bar ne na debiju, jer je igrom pokazao šta može, a golom počeo da se otplaćuje, iako mu je ponestalo snage, pa je zamenjen.

RIKARDO GOMEŠ 7,5 - Dao je gol i to je jedino što se kod špica računa. Zaradio je dnevnicu i skinuo ogroman teret opterećenja sa leđa ostatka ekipe. Iznudio veliki broj faulova, ali... Kao i Tavamba, voli da se igra fudbala, da dribla. Često bespotrebno.

IZMENE

MILAN SMILJANIĆ (od 70. minuta) 6 - Protiv Mladosti je bio najbolji na terenu, međutim, večeras, čim je ušao, napravio je grešku koja je za posledicu imala loptu u mreži Stojkovića. Do kraja se sa nekoliko sebi svojstvenih poteza popravio.

NEMANJA NIKOLIĆ (od 78. minuta) - Nije igrao u napadu, već na poziciji levog krila, ali nije imao dovoljno vremena da pokaže šta ume.

GABRIJEL ENAKE (od 90. minuta) - malo vremena na terenu da bi bio ocenjen.

TRENER ZORAN MIRKOVIĆ 8 - Prva utakmica i odmah pobeda! Još važnije: obećavajuća igra. Iznenadio je javnost odlukom da promoviše Gorana Zakarića u debitanta na mestu levog krila, kao i da udahne novih život Marku Jankoviću, a baš ta dvojica igrača donela su mu prednost kakvoj se malo ko u ekspediciji crno-belih nadao. Iako je sa ekipom tek četiri dana, videlo se jasno da ju je psihološki podigao, kao i da ima petlju, baš kao i kad je igrač bio, pošto je u finišu zadnjeg veznog (Kosovića) zamenio ofanzivnijim igračem (Nikolićem). I to dovoljno govori o treneru čija se ruka mogla primetiti u većem delu meča, pošto mu je tim delovao "zategnuto".

Foto: FK Partizan


tagovi

Zoran MirkovićGoran ZakarićNordsjeland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara