OCENE – PARTIZAN: Rikardo deluje opasno, Pantiću prijala traka! Zašto je Marković kiksao, a Ivanović simulirao?

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.07.18. | 22:52

Kljajić i bek Miletić među boljima, Suma zabavljao publiku, da li se Ožegović golom oprostio?

FILIP KLJAJIĆ 7 – Prvi put se pojavio pred Grobarima posle bezmalo godinu dana, zabrinuo ih zbog nesigurne intervencije u uvodnom delu meča, ali je u drugom poluvremenu zabeležio dve intervencije i nagovestio da je prevazišao, pre svega, psihološku krizu s početka prethodne sezone.

GABRIJEL ENAKE 7 – To je ono što je Partizanu potrebno. Bek ofanzivnih karakteristika. Umesto pred svojim, „visio“ je pred kaznenim prostorom Rudara, uputio nekoliko oštrih centaršuteva, pokazao sposobnost ponavljanja i u lepom svetlu se predstavio beogradskoj publici.

Izabrane vesti

NEMANJA R. MILETIĆ 7 – Dovoljno oprezan da ne napravi kiks, siguran u pasu, naterao publiku na aplauze posle nekoliko klizećih startova, ali teško je suditi u defanzivcu kome ofanzivni deo tima iz Pljevalja nije ni mogao da napravi veći problem.

MARK VALIJENTE 7 – Naš narod bi rekao „zna lopte“. A to je na štoperskoj poziciji vrednost veća od saznanja da je bez muke izašao na kraj sa Đalovićem. Biće od velike koristi u izgradnji napada crno-belih protiv ekipa kakva je, na primer, Rudar.

NEMANJA G. MILETIĆ 7,5 – Iako mu je dugo trebalo da „uđe u meč“, bio je više nego koristan. Reklo bi se, iznenađujuće u odnosu na neka ranije evropska izdanja. Ofanzivci Rudara su ga nenapadanjem oslobodili defanzivnih zadataka, dok je u napadu asistirao Ožegoviću i imao još nekoliko dobrih ubačaja. Ne predaje se on tako lako za mesto u timu.

SAŠA ZDJELAR 6,5 – U prvom delu siguran u pasu, marljiv i upotrebljiv. Oduzeo dosta loptu. A u drugom se obrukao promašivši zicer.

ARMIN ĐERLEK 6,5 – Na stranu mladost i činjenica da mu je ovo evropski debi, igrač njegovog talenta morao je da napravi više protiv tima predodređenog za popravljanje gol-razlike. A to nije uradio.

DANILO PANTIĆ 7,5 – Možda i ponajbolji pojedinac u Humskoj. Ne samo zbog gola, nego pokretljivosti, ideja, smisla za organizaciju napada. Ako ovako nastavi, biće i najjači adut Đukića u pohodu ka Ligi Evrope. Opravdao status kapitena.

SEJDUBA SUMA 7 – Zabavljao publiku, a pojedinim defanzivcima Rudara pomerao centar za ravnotežu. Njegova večerašna partija imala je i glavu i rep. Da bi ponovo zaslužio aplauze potrebno je da ovakvu igru reprizira protiv daleko jačih rivala. Da tad, na primer, asistira, kao što je Pantiću za uvodni pogodak.

ĐORĐE IVANOVIĆ 6,5 – Na trenutka sjajan, kad se licem okrene ka golu. A na trenutke neshvatljiv. Prvi put kad je kao u kaznenom prostoru kažnjen je žutim kartonom za simuliranje, a kad je isto učinio u završnici italijanski sudija mu je oprostio isključenje. Moraće da poradi na koncentraciji.

OGNJEN OŽEGOVIĆ 7 Đukić za takve igrače voli da kaže „radili su za ekipu“. I stvarno je nekadšanji špic Čukaričkog bio uporan, vraćao se po loptu, presingovao poslednju liniju Rudara, na kraju joj i presudio pogotkom. Zasluženo. Možda i oproštajnim od Grobara, jer se danima nagoveštava njegov transfer u inostranstvo.

TRENER MIROSLAV ĐUKIĆ 7,5 – Sve je promenio i sve je dobio. Napravio je čak šest izmena u odnosu na sastav iz Nikšića, a mogao je u komfornoj zoni da prati meč. Em je mreža ostala mirna, em je razigrao fudbalere projektovane za rotaciju, em je Partizan bio efikasan. I što je najvažnije: igra je bila bolja, ne mnogo, ali svakako bolja, nego u finišu minulog prvenstva.

IZMENE

ZORAN TOŠIĆ (od 58. minuta) 7 – Iskustvom je lomio odbranu Rudara i pokazao da bi, ako ostane, mogao da bude i još korisniji nego lane.

SVETOZAR MARKOVIĆ (od 58. minuta) 6,5 – Netipično nesiguran. Napravio dva velika kiksa.

RIKARDO GOMEŠ (od 64. minuta) 7,5 – Proveo je najmanje od svih igrača na terenu, a uz Danila Pantića, pokazao najviše. Ne radi se ovde samo o golu – već drugom na dve utakmica – nego o načinu na koji se gradi, ulazi u šanse, nosi na leđima prtivničke defanzivce. Kako sad izgleda, ispašće da je Partizan „ubo“ bingo njegovim dovođenjem. Što se može ispostaviti tačnim bude li ovakav do kraja kvalifikacija.

Foto: MN Press


tagovi

Miroslav ĐukićLiga EvropeRudar Pljevlja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara