OCENE - PARTIZAN: Takav se Suma čekao, Tošić izgarao, Filip je osveženje

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.08.19. | 23:12

Partizan proradio u drugom poluvremenu

VLADIMIR STOJKOVIĆ – Bio je na najboljem mestu na stadionu za gledanje utakmice. Pošto u njoj jedva da je učestvovao. Da je skinuo dres pre rukovanja posle meča, teško da bi ga Velšani prepoznali.

NEMANJA MILETIĆ 6,5 - Rutinski u odbrani, dok je u ofanzivi imao i boljih, tačnijih izdanja. Istina, nije ni išao toliko napred kao Brežančić na levom boku.

Izabrane vesti

BOJAN OSTOJIĆ 7 -  Odbrana Partizana je odradila posao maksimalno korektno, onoliko posla koliko je imala. Bez greške, više na protivničkoj polovini nego na svojoj, Ostojić je može mirno da spava. Nije bilo „sramotno“, kako je rekao za celu utakmicu posle prvog meča.

STRAHINJA PAVLOVIĆ 7 -  Sigurno u celoj karijeri, ni u mlađim kategorijama, nije bio na protivničkoj polovini i toliko sa loptom u nogama kao na ovom meču. „Tukao“ se i sa neprijatnim napadačem Konahsa Vajldom, sve je to bilo sasvim korektno.

Suma asistirao, Sadik promašivao, Stevanović za ovacije: Partizan ide u treće kolo (VIDEO)

RAJKO BREŽANČIĆ 7 - Brzina mu je i dalje vrlina, ima dobru loptu, namestio je Sadiku vrhunsku šansu u prvom poluvremenu. Deluje da će biti pojačanje za crno-bele.

SAŠA ZDJELAR 7 - Ono što mu je primarni zadatak, da ne dozvoli protivniku da stvori akciju loptom iz sredine, odradio je dobro. Malo je gubio nerve zbog grubosti Velšana, ipak, nisu ga izbacili iz takta toliko da bi dobio karton.

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ 7 -  Neumoran je crnogorski reprezentativac. Stiže na svaki deo terena, da oduzme loptu, da blokira prolaz rivalu, da odigra loptu unapred. Vrlo zahvalan igrač, iako navijači Partizana pate da vide na njegovom mestu nekog ofanzivnijeg vezistu.

ZORAN TOŠIĆ 7,5 - Kao u udžbeniku situacija kada te stigne nagrada po zasluzi. Presekao je klizećim startom napad Konahsa, povukao kontru i na kraju postigao gol na asistenciju Sume. Voljni momenat na visokom nivou.

SEJDUBA SUMA 7,5 - Možda i najbolja igra otkako je došao u Partizan. Dve asistencije, ovacije s tribina, koje su ga osokolile da počne i da dribla i rola loptu po terenu. Od njega za ovu priliku dovoljno. Samo da nastavi ovako i protiv Malatije, od Sume će mnogo toga zavisiti.

ĐORĐE IVANOVIĆ 6 - Bez efekta. Kretao se, ubacivao se iza leđa Velšanima, pokušao nekoliko puta solo prodorima da probije zid ispred gostujućeg gola, ipak – ništa.

UMAR SADIK 6 - Momak koji sve zna, ali ne i ono zbog čega je doveden – da trese mreže. Zbunjujuća je njegova pojava na terenu, jer se vidi da je vrlo pismen fudbaler, kojeg bi navijači mogli da obožavaju samo kada bi makar realizovao zicere, ne mora čak ni polušanse.

IZMENE

FILIP STEVANOVIĆ (od 46. minuta) 7,5 -  Osveženje. Ne samo što je solo partiturom postigao lep gol, već je osveženje videti igrača na boku koji u trku pravi driblinge i prodore, koji je lak na nogama i ume s loptom.

OGNJEN OŽEGOVIĆ (od 64. minuta) 7 -  Za to zašta je ušao u igru, to je i ispunio. Maltene prvi kontakt i gol. Njegov pogodak je definitivno rešio ovaj dvomeč.

SLOBODAN UROŠEVIĆ (od 74.  minuta) –  Prekratko na terenu da bi dobio ocenu.

TRENER

SAVO MILOŠEVIĆ 7 - Teško je naći neku zamerku Miloševiću, kada je naspram njegovog tima bila ekipa koja nije htela da igra fudbal. Nije do Miloševića bilo to što je Partizan u prvom delu bio nedovoljno maštovit i brz, ali sve je u nastavku došlo na svoje mesto. Pravo iskušenje za Sava i njegove saradnike sledi – Malatija.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara