OCENE - PSŽ: Za Nejmara i Mbapea smo znali, ali Markinjos je čudo

Vreme čitanja: 4min | uto. 11.12.18. | 23:08

Tuhel dobro skautirao Zvezdu, Di Marija odličan na sredini, a Bernat je bio najslabija karika

ĐANLUIĐI BUFON 6 - Legendarni Điđi nije imao mnogo posla. Ali ono malo što je imao, nije odradio u svom čudesnom stilu. Presekao je nekoliko opasnih pasova, stigao i onu koja je išla u korner, ali to su bile očekivane sitnice. Kod gola je bio zaklonjen, ali primio ga je u svoj ugao. Većina golmana ne bi mogla ništa, ali je Bufon klasa koja pravi čuda na golu. Večeras ih nije pravio.

TILO KERER 6 - Došao je kao štoper u Pariz, a večeras je igrao desnog beka. Što mu očigledno ne leži. Mladi Nemac je bio nesiguran u nekoliko navrata, grešio u predaji lopte i centrašutevima, a opteretio ga je i rano zarađen žuti karton. Često nije znao gde treba da stoji i kako da se postavi na šta su mu glasnim kritikama skretali pažnju Di Marija i Tijago Silva.

Izabrane vesti

MARKINJOS 7,5 - Iako su Mbape i Nejmar privukli svu pažnju na sebe, komotno može i Brazilac da se nazove igračem utakmice. Fantastično je odradio zadatak koji mu je namenio Tuhel. Čas je bio štoper, čas zadnji vezni, menjao je formaciju Pari Sen Žermena i pomerao Zvezdine linije. U defanzivi besprekorno odradio sve zadatke, lako se snalazio pod pritiskom, pokazao neverovatnu tehniku za jednog štopera... Lansirao je i onu kontru za gol Nejmara, a na kraju sjajnu partiju krunisao nebeskim skokom kojim je zapečatio utakmicu. Brazilac. Zna sve...

TIJAGO SILVA 7 - Elegantno rešavao sve opasne situacije iako je njegovo lošije izbijanje glavom leglo Gobeljiću na volej. Ipak, pre toga je na poečtku drugtog poluvremena rutinski u par minuta rešio tri poluopasne situacije u petercu kada je Zvezda napala i kada je Marakana zagrmela. Uvek je bio gde treba, komandovao poslednjom linijom i pomerao saigrače gde treba. Klasa. 

PRESNEL KIMPEMBE 6,5 - Dok je PSŽ dominirao u prvom poluvremenu, nije imao mnogo posla. Ali kada je Zvezda krenula napred u drugom delu igre, našao se pod pritiskom i nije mu bilo svejedno. U nekoliko navrata je bio na ivici teške greške. Ipak, fizička dominacija u duel igri mu omogućava da te sitnije greške ispravi na vreme.

HUAN BERNAT 5,5 - Njegova defanziva je već dugo predmet skepse i nepoverenja, a i večeras je pokazao da će u nekim jačim ispitima biti slaba karika zvezdanog tima Svetaca. Očajno je reagovao kod gola Gobeljića, a izgubio je nekolicinu duela sa Zvezdinim univerzalcem. Gobeljić ga je namirisao i počeo da ga probija. Delovalo je na 1:2 da je Bernat adresa na kojoj Zvezdini igrači mogu da očekuju neki poklon. U napadu je širio Zvezdine linije, ali ništa konkretno nije doprineo.

MARKO VERATI (do 87.) 7 - Italijanski Metronom je delovao nepogrešivo u prvih 45 minuta. Uvek korak i sekund ispred Zvezdinih fudbalera. Delio je lopte kao rukom, igrao sko bez greške. Upravo je on na brzinu gurnuo loptu Mbapeu u prostor za prvi gol dok su Zvezdini igrači čekali faul. Diktirao je tempo igre, sjajno menjao pozicije sa saigračima i pokazao koliko je dobar plemejker. U drugom poluvremenu se malo umorio i pred kraj ustupio mesto za Rabioa.

ANHEL DI MARIJA (do 88.) 7,5 - Nije Argentinac igrao na svojoj krilnoj poziviji gde je najopasniji, ali već neko vreme igra u sredini kod Tuhela i odrađuje sjajan posao. Imao je vrlo opasan šut posle pola sata igre. Bio je konstantna pretnja za završni pas ka brzonogim napadačima, a čudesnim centaršutem sa 30 i kusur metara je pogodio Markinjosa za treći gol koji je sve rešio.

NEJMAR 8,5 - Iritirao je i Zvezdine navijače kao što to radi većini planete, ali nesporno je da je najviša klasa fudbalera. Da nema tih padanja i kukanja kod sudija, bio bi jedan od najomiljenijih na planeti. Fudbalskim znanjem to jeste. Kakva je to brzina, kakva su to promen kretnje, laganja u prijemu lopte... Drugi gol je pokazao koliko malo mu je potrebno. Sve je sam uradio. Videlo se iz aviona da niko ne može da ga zaustavi u toj šansi.

KILIJAN MBAPE 8 - Gol i dve asistencije. Kultna Marakana je viđala poslednjih godina bolje igrače, ali teško da je brže. Poput strele se sjurio u kontru kod prvog gola. Posle toga je na sličan način ušao u stopostotnu šansu, a onda dodao i pas za Nejmarov gol. U drugom poluvremenu je malo ukočio, ali je ulazio u šanse i promašivao. Sve do nadokande vremena kada se konačno upisao u strelce. Nemoguće ga je čuvati u situacijama jedan na jedan kada se sjuri ka golu.

EDINSON KAVANI 7 - Matador je bio miran, ali je uradio ono što se očekivalo od njega. Načeo je Zvezdu kada je bio na pravom mestu u pravo vreme da kruniše Mbapeov trk. U nastavku je više energije potrošio otvarajući prostor i odvlačeći Zvezdine igrače od Nejmara i Mbapea. Dobio je mnogo duela, odradio odličan posao.

ADRIJEN RABIO (od 87.) - premalo vremena na terenu za učinak i ocenu.

JULIJAN DRAKSLER (od 88.) - premalo vremena na terenu za učinak i ocenu.

TRENER TOMAS TUHEL 7,5 - Anćeloti i Klop su veće trenerske zvezde i umovi, ali nisu ovako na Marakani nadmudrili Vladana Milojevića. Nimalo nije potcenio Zvezdu, izveo je najjači sastav, iznenadio sa Kererom kraj desne aut linije i dobro pročitao Zvezdinu igru. Lišio je crveno-bele prekida u većem delu meča, ogolio je prostor ispred Zvezdine poslednje linije koji su njegovi igrači sjajno koristili, a varijanta sa Markinjosom u vezi može da mu donese mnogo ove sezone. 

Foto: MN Press


tagovi

NejmarKilijan Embape

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara